Add new comment

Daimiskake med kaffe

Jeg tipper at Daimiskake er den mest bakte iskaken i Norge!

Daimiskake med kaffe er en deilig variant av denne elskede kaken!

 

 

 

Ingredienser: 

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter 
♥ 180 dl sukker
♥ 150 g mandler

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe

Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler 

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i malte eller helt fint hakkede mandler.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).

Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.

 

 

Fantastisk god iskake!  Heart

 

 

 

Tips: 

♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim. 

 

 

Nyt verdens beste iskake!  😍

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Daimiskake med kaffe
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter 
♥ 180 g sukker
♥ 150 g mandler

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe

Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler 

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i malte eller helt fint hakkede mandler.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).

Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.

Tips

♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim. 

11 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.