
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Jeg tipper at Daimiskake er den mest bakte iskaken i Norge!
Daimiskake med kaffe er en deilig variant av denne elskede kaken!
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 180 dl sukker
♥ 150 g mandler
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i malte eller helt fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.
Fantastisk god iskake!
Tips:
♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
Nyt verdens beste iskake! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 180 g sukker
♥ 150 g mandler
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim (se tips)
♥ 0,5 dl sterk, kald kaffe
Pynt:
♥ Daim (hakket) eller Daimkuler
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i malte eller helt fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en ballongvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse. Bland i hakket Daim og kald kaffe (se tips).
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim eller Daimkuler. Sett kaken i fryseren i ca. 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 minutter før servering.
♥ Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Jeg pleier å bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.
♥ Dobbel Daim (56 gram) er en pakning med to enkle Daim-sjokolader. Jeg bruker altså 2 slik pakninger med Dobbel Daim.
11 comments