
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Mandelkake:
4 egg
200 g melis
200 g mandler
1 ts bakepulver
Mokkakrem:
5 dl kremfløte
3 ss sterk kaffe
100 g kokesjokolade
Pynt:
mokkabønner eller nonstop
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 165°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Smelt sjokoladen i kaffen. Avkjøles (se tips). Pisk kremfløten til luftig krem. Rør sjokoladen forsiktig inn i kremen.
Fordel mokkakremen over kaken. Hvis du vil kan du pynte kaken med mokkabønner, eller med nonstop som på bildet.
Når du skal lage mokkakremen, er det viktig at du avkjøler sjokoladen godt før du har den i den piskede kremen, ellers smelter kremen og skiller seg.
Kaken smaker aller best samme dag den er laget, for da er mokkakremen helt fersk. Mandelkakebunnen kan lages et par dager i forveien og oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet. Den kan også fryses, og den tiner raskt.
Se også oppskrift på "Nøttekake med mokkakrem".
4 comments