
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
750 g hvetemel
125 g smør
125 g sukker
1,5 ts kardemomme
5 dl melk
25 g gjær
Pensling:
1 egg
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne melken. Bland det våte med det tørre til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Bruk litt ekstra mel til utbakingen. Ha deigen på bordet og del den i 3 like store emner. Del hvert emne i 11-12 jevnstore biter. Trill hver bit i ca 15 cm lange pølser. Slå en enkel knute på og sett kringlene på bakepapirdekkede stekeplater
La kringlene etterheve godt i 15-20 min. Pensle over med sammenvispet egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 225°C i ca 12 min, til de er gyldne.
"Totenkringler" er fine å fryse!
Oppskriften er hentet fra boken til Ingrid Espelid som heter "Helt enkelt baking" (Gyldendal forlag, 2005).
3 comments