
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
200 g smør
200 g lys kokesjokolade
4 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Sikt deretter i mel og bakepulver. Bland deigen sammen.
Smør en ildfast form (15x25 cm som på bildet eller bruk en form som er 20x20 cm). Hell i deigen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 10-15 min. Kaken skal ha fått fast skorpe, men være flytende inni.
Serveres varm med vaniljeis.
Kaken stivner til etter hvert hvis kaken oppbevares i kjøleskapet, og den flytende kjernen blir i stedet til en klissete masse. Kaken er god da også! Hvis du vil ha kaken flytende igjen, er det bare å varme den opp igjen i ovnen eller i mikro.
Se også oppskrift på "Flytende sjokoladekake", som lages med mørk sjokolade. Se også den berømte porsjonskaken "Sjokoladefondant".
9 comments