Add new comment

Kransekakekonfekt

 

Hei dere!

I dag skal jeg gi dere et tips på hvordan man veldig enkelt kan trylle frem deilige konfektkaker!

 

Jeg har her brukt ferdigkjøpt kransekakemasse fra Odense som kan sprøytes rett ut på platen:

 

 

Utrolig praktisk produkt som gir kaker med nydelig smak!

Du kan også lage disse kakene med ferdigkjøpt kransekakemasse på rull:

 

 

Bruker du sistnevnte, må du først rive/smuldre opp kransekakemassen og blande med eggehvite til du får en masse som er tynn nok i konsistensen til at du kan sprøyte den ut på platen. Men pass på at du ikke tar så mye eggehvite at massen ikke holder fasongen når du sprøyter den ut. Til 500 g kransekakemasse passer det med 1 1/2 - 2 eggehviter, litt avhengig av størrelsen på eggene.

 

Sprøyt kransekakemassen ut til små topper eller lag litt større kranser som jeg har gjort her. Det er lettere å lage kranser om du bruker den sprøyteklare kransekakemassen.

Pynt med røde cocktailbær.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min. Steketiden avhenger av hvor store du lager kakene. Mine måtte steke i 12 minutter siden jeg lagde dem såpass store. Kakene er ferdige når de har fått en gylden overflate.

Avkjøl de stekte kakene.

 

 

Sikt deretter over melis for ekstra lekker look!

 

 

"Kransekakekonfekt" ser ut som skikkelige konditorkaker!

 

 

Og smaker nydelig!

 

Heart  Heart  Heart

 

 

 

 

Kransekakekonfekt
Ingredienser

2 pk sprøyteklar kransekakemasse fra Odense

eller

500 g kransekakemasse (grønn rull) fra Odense
1 1/2 - 2 eggehviter

Pynt:
røde cocktailbær
melisdryss

Fremgangsmåte

Bruker du grønn rull kransekakemasse, må du først rive/smuldre opp kransekakemassen og blande med eggehvite til du får en masse som er tynn nok i konsistensen til at du kan sprøyte den ut på platen.

Sprøyt kransekakemassen ut til små topper eller lag litt større kranser som jeg har gjort her. Det er lettere å lage kranser om du bruker den sprøyteklare kransekakemassen.

Pynt med røde cocktailbær.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min. Steketiden avhenger av hvor store du lager kakene. Mine måtte steke i 12 minutter siden jeg lagde dem såpass store. Kakene er ferdige når de har fått en gylden overflate.

Avkjøl de stekte kakene. Sikt over melis før servering.

 

 

Tips

Hvis du bruker fast kransekakemasse, må du være litt nøye med at du får riktig sprøytekonsistens. Pass på at du ikke tar så mye eggehvite at massen ikke holder fasongen når du sprøyter den ut. Til 500 g kransekakemasse passer det med 1 1/2 - 2 eggehviter, men dette avhenger litt av størrelsen på eggene.

 

8 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.