
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en vidunderlig pai, som er rask å trylle på bordet!
Smuldredeigen inneholder skåldede mandler, som gir den en deilig, litt marsipanaktig smak. Nydelig sammen med vaniljekremen!
Paien kan lages med både friske eller frosne blåbær.
Ingredienser:
Smuldredeig:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g mel
♥ 100 g skåldede mandler
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 5 dl blåbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss sukker
Fremgangsmåte:
Jeg starter med å male mandlene i food processor med hakkekniv så mandlene blir grovmalte.
Mål opp mel og sukker.
Ha mel og sukker og det smeltede smøret i food processoren sammen med mandlene.
Bland smuldredeigen raskt sammen
Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 24 cm i diameter). Legg på blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker.
Fordel så smuldredeigen over blåbærene.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
Nydelig og lettlaget kake!
Nam nam!
Tips:
♥ Smuldrepaien smaker best nystekt!
♥ I stedet for skåldede mandler kan du bruke uskåldede mandler eller havregryn.
♥ Se også Smuldrepai med epler og vaniljekrem.
Denne blåbærpaien smaker aller best helt nystekt!
Jeg kunne like så gjerne kalt denne kaken for Blåbærdrøm...
...syyyykt god kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g skåldede mandler
Fyll:
5 dl vaniljekrem
5 dl blåbær (friske eller frosne)
3 ss sukker
Bland hvetemel, sukker og skåldede, malte mandler. Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.
Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 24 cm i diameter). Legg på blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker. Fordel så smuldredeigen over blåbærene.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
Smuldrepaien smaker best nystekt!
I stedet for skåldede mandler kan du bruke uskåldede mandler eller havregryn.
10 comments