Add new comment

Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem


Dette er en vidunderlig pai, som er rask å trylle på bordet!

 

 

Smuldredeigen inneholder skåldede mandler, som gir den en deilig, litt marsipanaktig smak. Nydelig sammen med vaniljekremen!

 

 

Paien kan lages med både friske eller frosne blåbær.

 

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g mel
♥ 100 g skåldede mandler

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 5 dl blåbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss sukker


Fremgangsmåte:

Jeg starter med å male mandlene i food processor med hakkekniv så mandlene blir grovmalte.

 

 

Mål opp mel og sukker.

 

 

Ha mel og sukker og det smeltede smøret i food processoren sammen med mandlene.

 


Bland smuldredeigen raskt sammen

 

 

Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 24 cm i diameter). Legg på blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker.

 

 


 

Fordel så smuldredeigen over blåbærene.

 


 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

 


Nydelig og lettlaget kake!

 


Nam nam!  Yum

 


Tips:

♥ Smuldrepaien smaker best nystekt!

♥ I stedet for skåldede mandler kan du bruke uskåldede mandler eller havregryn.

♥ Se også Smuldrepai med epler og vaniljekrem.

 

Denne blåbærpaien smaker aller best helt nystekt!
 

 

Jeg kunne like så gjerne kalt denne kaken for Blåbærdrøm...
 


...syyyykt god kake!  Smile 

 

 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem
Ingredienser

Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g skåldede mandler

Fyll:
5 dl vaniljekrem
5 dl blåbær (friske eller frosne)
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, sukker og skåldede, malte mandler. Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.

Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 24 cm i diameter). Legg på blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker. Fordel så smuldredeigen over blåbærene.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

Tips

Smuldrepaien smaker best nystekt!

I stedet for skåldede mandler kan du bruke uskåldede mandler eller havregryn.

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.