
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
300 g smør
4 store egg
6 dl sukker
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
5 ss kakao
9 dl hvetemel
3 dl melk
Glasur:
150 g smør
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
7 dl melis
Pynt:
kokos
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør nedi melken. Sikt det tørre sammen og vend i. Bland til slutt i smeltet smør og rør til en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen til den lunken. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Bland sammen alt til glasuren. Bre over kaken mens kaken med en smørekniv. Dryss over kokos og del kaken opp i firkanter.
Bruk gjerne koffeinfri kaffe til glasuren hvis du vil servere kaken til barn.
Kakestykkene egner seg godt til frysing. La kakene stå kaldt en stund til glasuren stivner før du har dem i fryseposer. Da slipper du glasursøl.
9 comments