Add new comment

Havrepai med blåbær

Havrepai med blåbær er en veldig enkel kake som er svært lettvint å lage.

Overraskelsen var derfor stor da dette viste seg å bli den store slageren i et selskap med 60 gjester og 15 andre kaker! Flere spurte om oppskriften, som er så enkel at jeg nesten syntes det var pinlig å gi den. 😊

Havrepai med blåbær
Ingredienser

400 g skogsblåbær (se tips)

Havredeig:
300 g smør
3 dl sukker
3 dl hvetemel
6 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form (firkantet på ca 15 x 25 cm (se bildet) eller 20 x 20 cm eller rund form som er 24 - 26 cm i diameter).

Ha bærene i bunnen på formen.

Bland smeltet smør med sukker, mel og havregryn. Smuldre deigen over blåbærene i formen (se tips).

Stek kaken ved 200°C i ca. 25 minutter. Avkjøl litt før servering.

Tips

Bruk gjerne frosen blåbær. 1 pakke tilsvarer 400 gram.

Det ser ut som veldig mye deig når du har den over blåbærene i formen, men deigen synker sammen under stekingen og blander seg med saften fra blåbærene. Dette gir en deilig og litt kompakt kake med veldig god smak av havre!

Havrepai med blåbær smaker ekstra godt servert sammen med vaniljesaus! NAM!! 😋

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.