
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
I bunnen av formen:
5 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
Deig:
1 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 egg
På toppen:
75 g smør
50 g mandler
Rens eplene og del dem i terninger. Ha eplene i bunnen på en ildfast form (ca 15x25 cm eller rund 24-26 cm i diameter). Formen bør ha 4-5 cm høye kanter.
Strø over sukker og kanel. Bruk en skje og fordel vaniljekremen så jevnt du klarer over eplene.
Rør sammen ingrediensene til deigen med en sleiv. Fordel denne over vaniljekremen med en skje i et mest mulig jevnt lag.
Smelt smøret og fordel over toppen med en teskje. Strø over hakkede mandler til slutt.
Stek dessertkaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min.
"Epleform med vaniljekrem" smaker best servert varm og nystekt sammen med vaniljeis!
2 comments