
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Liker/elsker/forguder du "Bounty", sånn som meg, kommer du til å DIGGE denne konfekten!
"Bountykuler" består av deilig kokosfyll inni og lys kokesjokolade utenpå, og smaker akkurat som ekte "Bounty" - bare kanskje enda litt bedre...:-)
Oppskriften gir 50 stk.
50 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos
Pynt:
200 g lys kokesjokolade
Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en kjele. La blandingen småkoke i ca 5-10 minutter, til massen blir gyldenhvit og seig (sirupsaktig) i konsistensen (pass nøye på at varmen ikke er for sterk, se tips). Ta kjelen av platen og bland inn kokos. Avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes (det kan være greit å la kjelen stå i kjøleskapet i noen timer hvis du synes blandingen er for løs).
Form kokosmassen til små kuler med hendene (det kan lønne seg å fukte hendene med vann innimellom trillingen). Legg kokoskulene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i et par timer, til kulene har stivnet.
Smelt kokesjokoladen i en metallbolle over vannbad. Dypp kokoskulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir. Sett brettet med de glaserte kulene tilbake i kjøleskapet. La stå kaldt
til sjokoladen har stivnet.
Løsne "Bountykulene" fra bakepapiret og ha dem i en tett boks med matpapir mellom lagene. Oppbevares i kjøleskapet (se tips).
Pass på at du ikke koker kokosmassen for lenge og på for sterk varme, ellers danner det seg brun og seig karamell. Kokosmassen skal fortsatt være så å si hvit i fargen (eventuelt bare med en litt gylden nyanse) også etter at den er kokt.
Konfekten er meget holdbar. Den bør absolutt oppbevares i kjøleskapet, ellers smelter sjokoladen og konfekten blir klissete.
36 comments