
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sarah Bernhardt-kakene er oppkalt etter en av historiens mest berømte skuespillerinner; franske Sarah Bernhardt (1844-1923), født Sara-Marie-Henriette Rosine Bernardt. Som skuespiller ble hun en internasjonal sensasjon som følge av sitt vakre utseende og den brilliante, temperamentsfulle og til tider eksentriske skuespillerstilen. Privat var hun kjent for sin uavhengige og ekstravagante livsstil, sin overdrivende væremåte, samt for sitt turbulente kjærlighetsliv som inkluderte både ektemann og en rekke celebre elskere. Det sies dessuten at den sjalu og lidenskapelige heltinnen Floria i Puccinis berømte opera "Tosca", er en rollefigur skapt med tanke på Sarah Bernhardt. En EKTE DRAMAQUEEN med andre ord - som dessuten ble beæret med kallenavnet "The Divine Sarah".
Det er ikke uten grunn at disse vidunderlige kakene bærer hennes navn: Sarah Bernhardt er elegante, forseggjorte, luksuriøse og absolutt utsøkte på smak. Og ikke minst er dette en av de mest berømte og elskede konfektkakene vi har!
Oppskriften gir 36 kaker.
Ingredienser:
Mandelmakroner:
♥ 250 g mandler
♥ 3 dl melis
♥ 2 eggehviter
Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl melis
♥ 2 eggeplommer
♥ 2 ts kakao
♥ 2 ss vann (se tips)
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett
(eller bruk overtrekkssjokolade)
Fremgangsmåte:
Mandelmakroner:
Mal mandlene og bland de malte mandlene med melis. Rør inn eggehvitene så du får en jevn mandeldeig.
Form deigen til 36 jevnt store topper på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek mandelkakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter.
Du kan eventuelt jevne til fasongen på makronene når de er nystekte (jeg brukte her et drammeglass som hadde perfekt størrelse, men du kan også skjære bort kanter med en skarp kniv).
Avkjøl kakene til de er kalde.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes romtemperert smør og melis til smørkrem. Pisk inn eggeplommer, kakao og vann.
Avkjøl kremen i kjøleskapet en stund hvis den virker for bløt. Kremen skal ha en fin smørekonsistens.
Bruk en bred smørekniv, og smør sjokoladekremen på mandelmakronene i en høy topp. Legg kakene på et brett og sett brettet i fryseren i noen timer, til sjokoladekremen på kakene har stivnet (se tips).
Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.
Alternativt kan du bruke ferdigkjøpt overtrekkssjokolade som du smelter over vannbad, og da er det ikke nødvendig å bruke delfiafett.
Dypp de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen slik at det legger seg et glasurlag utenpå sjokoladekremen. Sett kakene tilbake på brettet og ha dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Hvis du vil kan du da pynte kakene med bladgull som jeg har gjort her.
Kakene oppbevares i kjøleskapet og er også fine å fryse.
Sarah Bernhardt er en soleklar favoritt på kakebordet! 🤩
Tips:
♥ Bruk eggehviter og eggeplommer av 2 store egg til denne oppskriften.
♥ Mandelmakronene flyter litt utover under stekingen. Jeg synes at kakene blir finest om de får høy og fin fasong, derfor former jeg deigen som topper før stekingen.
♥ Det kan høres rart ut med vann i sjokoladekremen, og det kan sløyfes, men vannet gjør at sjokoladekremen blir litt mer fluffy i konsistensen selv om kakene serveres helt kalde. NAM!
♥ Det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Det forhindrer at smøret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.
♥ Overtrekkssjokolade og bladgull fås kjøpt i kakeutstyrsbutikker.
♥ Du kan alternativt pynte kakene med en liten sølvkule på toppen (se nedenfor noen eldre bilder av kaker som jeg pyntet på denne måten).
♥ Kakene har meget lang holdbarhet, men bør oppbevares kaldt, slik at de holder fasongen og ikke blir klissete. Oppbevar kakene gjerne i fryseren, for de tiner meget raskt!
♥ Se også oppskrift på Sarah Bernhardt-terte og flere varianter av Sarah Bernhardt i langpanne.
♥
Nyt fantastisk gode Sarah Bernhardt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelmakroner:
♥ 250 g mandler
♥ 3 dl melis
♥ 2 eggehviter
Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl melis
♥ 2 eggeplommer
♥ 2 ts kakao
♥ 2 ss vann (se tips)
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett
(eller bruk overtrekkssjokolade)
Mandelmakroner:
Mal mandlene og bland de malte mandlene med melis. Rør inn eggehvitene så du får en jevn mandeldeig.
Form deigen til 36 jevnt store topper på bakepapirdekkede stekeplater. Stek mandelkakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter.
Avkjøl kakene til de er kalde.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes romtemperert smør og melis til smørkrem. Pisk inn eggeplommer, kakao og vann.
Avkjøl kremen i kjøleskapet en stund hvis den virker for bløt. Kremen skal ha en fin smørekonsistens.
Bruk en bred smørekniv, og smør sjokoladekremen på mandelmakronene i en høy topp. Legg kakene på et brett og sett brettet i fryseren i noen timer, til sjokoladekremen på kakene har stivnet (se tips).
Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.
Alternativt kan du bruke ferdigkjøpt overtrekkssjokolade som du smelter over vannbad, og da er det ikke nødvendig å bruke delfiafett.
Dypp de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen slik at det legger seg et glasurlag utenpå sjokoladekremen. Sett kakene tilbake på brettet og ha dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Kakene oppbevares i kjøleskapet og er også fine å fryse.
♥ Bruk eggehviter og eggeplommer av 2 store egg til denne oppskriften.
♥ Mandelmakronene flyter litt utover under stekingen. Jeg synes at kakene blir finest om de får høy og fin fasong, derfor former jeg deigen som topper før stekingen.
♥ Det kan høres rart ut med vann i sjokoladekremen, og det kan sløyfes, men vannet gjør at sjokoladekremen blir litt mer fluffy i konsistensen selv om kakene serveres helt kalde. NAM!
♥ Det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Det forhindrer at smøret i sjokoladekremen smelter og blander seg med glasuren.
♥ Overtrekkssjokolade og bladgull fås kjøpt i kakeutstyrsbutikker.
♥ Kakene har meget lang holdbarhet, men bør oppbevares kaldt, slik at de holder fasongen og ikke blir klissete. Oppbevar kakene gjerne i fryseren, for de tiner meget raskt!
♥ Se også oppskrift på Sarah Bernhardt-terte og flere varianter av Sarah Bernhardt i langpanne.
40 comments