Add new comment

Sjokoladeskåler med sjokolademousse


Deilig, kremete sjokolademousse i lekre, mørke sjokoladeskåler kan smelte mange svake desserthjerter! Og så lett det er å få det til....  Heart  

Med ferdigkjøpte sjokoladeskåler og ferdig sjokolademoussepulver er kakekunstens største utfordring å dele jordbærene opp i pene halvdeler.   Yuck 

Oppskriften gir 8 stk.

Sjokoladeskåler med sjokolademousse
Ingredienser

8 stk ferdigkjøpte sjokoladeskåler

Hjemmelaget sjokolademousse:
4 eggeplommer
1 dl melis
200 g kokesjokolade
0,5 dl kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
2 ss sjokolade- eller kaffelikør

Pynt:
friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og melis luftig.

Smelt sjokoladen sammen med kaffe på svak varme. Tilsett den flytende sjokoladen i eggemassen.

Rør deretter inn pisket krem.

Pisk eggehvitene stive (gjerne sammen med en bitteliten klype salt, for dette gjør at eggehvitene blir ekstra stive). Vend det hvite skummet forsiktig i sjokolademoussen.

Smak til med likør til slutt.

Fordel blandingen i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 3-4 timer.

Pynt med halve jordbær når sjokolademoussen har stivnet.

Tips

♥ Sjokoladeskåler fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Se i hyllene for desserter og bakevarer. 1 pk av den typen jeg kjøpte inneholder 8 stk sjokoladeskåler.

♥ Til nød kan du fylle sjokoladeformene med ferdigkjøpt sjokolademousse. Pisk opp sjokolademoussen med kald melk som anvist på pakken. Fordel moussen straks i sjokoladeformene og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering, slik at sjokolademoussen stivner.

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.