
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Nuts just take up space where chocolate ought to be."
He-he - hvis det er slik du tenker, bør du heller finne deg en annen sjokoladekakeoppskrift som er helt uten nøtter (det burde være nok å velge mellom her på detsoteliv.no, se for eksempel langpannekaken som heter Sjokoladekake med rømme). Uansett er det ikke overdrevent mye nøtter i denne sjokoladekaken her; bare litt hasselnøtter fra Firkløveren som gir herlig snert til glasuren:-) Kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak! NAM-NAM-NAM!
Oppskriften er til liten langpanne.
For samme kake med kaffesmak, se Sjokoladekake med kaffe og firkløverglasur. Se også Firkløverkake med rømme, Firkløverkake med rømme og appelsin og Surmelkskake med firkløverkrem, men merk at disse kakene er beregnet på stor langpanne.
Rømmesjokoladekake:
150 g smør
3,5 dl vann
3 ss kakao
5 dl sukker
8 dl hvetemel
1,5 ts natron
2 dl seterrømme
3 egg
Firkløverglasur:
200 g Firkløver
100 g smør
1 dl sukker
1 dl kremfløte
Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene til kakedeigen og rør godt (gjerne med en stålvisp), slik at deigen blir klumpfri.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 35 - 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ha i fløten og sukkeret og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert. Fordel så glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Sett hele kaken med langpannen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten, se tips).
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft kakene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
Det tar en stund før sjokoladeglasuren blir tykk nok til at den har smørekonsistens. Det sikreste er derfor å ha glasuren over kaken mens kaken fortsatt er i formen, og så la hele kaken med formen stå slik i kjøleskapet over natten. Da er det garantert at glasuren har stivnet når du løfter kaken ut av formen. Alternativt må du la glasuren stå i kjelen i kjøleskapet helt til du merker at den er tykk nok til å kunne smøres over kaken.
Kakestykkene kan fryses.
17 comments