Add new comment

Digg sjokoladelangpanne

"Digg sjokoladelangpanne" er en kjempepopulær sjokoladekake, og som du skjønner er den lett å digge! Spesielt glasuren utmerker seg, som inneholder både kaffe og mye, god sjokolade.

Det eneste som mangler her nå er mannen, men jeg håper han finner veien når han kjenner duften av bakende kvinne og nystekt sjokoladekake:-)

Digg sjokoladelangpanne
Ingredienser

5 dl sukker
4 ss kakao
1 ss natron
150 g smør
7,5 dl surmelk
1 liter hvetemel

Glasur:
200 g smør
200 g lys kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
400 g melis
1 egg

Pynt:
kakepynt

Fremgangsmåte

Bland sukker, kakeo og natron i en stor bakebolle. Tilsett smeltet smør, surmelk og til slutt hvetemelet. Rør til du får en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør i varm, sterk kaffe og vaniljesukker. Ha deretter i melisen og rør til glasuren er klumpfri. Ha så i egget og pisk til du får en luftig krem.

Bre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken. Dryss over kakepynt og del opp i firkanter.

Tips

Kakestykkene egner seg bra til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.