
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her er oppskriften på VERDENS MEST TRENDY muffins! Vanilla Cupcakes fra Magnolia Bakery som ligger i Greenwich Village i New York, har blitt verdensberømte etter at de fire jentene i den populære serien "Sex and the City" ("Sex og singelliv") i flere episoder har sittet utenfor bakeriet med hver sin pastellfargede cupcake og snakket om menn. 😄
Jeg har selv besøkt dette bakeriet, og jeg må innrømme at munnen min løp i vann av alle de store, flotte, delikate kakene bak kakedisken! Det er ikke uvanlig at det står kø langt ut på gaten fra det lille bakeriet, og de har sett seg nødt til å sette restriksjoner på hvor mange cupcakes man kan kjøpe per person.
Jeg er nå den lykkelige eier av kakeboken "More from Magnolia - Recipes from the World-Famous Bakery" (2004). Om oppskriften på Magnolia Vanilla Cupcakes står det:
"Everyone is always asking us which is the most popular cupcake at the bakery. Most people are suprised that it is what we call the vanilla vanilla - the vanilla cupcake with the vanilla icing (and the most popular color for the icing is pink)".
Stolt som en hane kunne jeg slå fast at det er fullt mulig å lage lekre Vanilla Cupcakes hjemme som blir minst like flotte som de du får kjøpt hos Magnolia Bakery! Oppskriften gir 24 stk fantastiske muffins. Se også oppskrift på deilige Magnolia Chocolate Cupcakes.
Vanilla Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger
Pynt:
kakestrøssel - gjerne ulike typer
Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.
Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.
Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.
Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.
Muffinsene er ok å fryse.
Vaniljesmørkremen må ikke settes i kjøleskapet før den smøres på muffinsene. Da stivner den. Oppbevar kremen i romtemperatur helt til den skal brukes. Pass på at muffinsene er helt kalde før du har kremen på dem, ellers smelter kremen.
På "Magnolia Bakery" kan man også kjøpe "Vanilla Cupcakes" med "Chocolate Buttercream". Du kan enten tilsette litt kakao i "Vanilla Buttercream", eller bruke følgende originaloppskrift:
Chocolate Buttercream:
400 g smør
2 ss melk
270 g kokesjokolade
1 ts vaniljeessens
5 dl melis
Pisk smøret i 3 minutter. Pisk inn melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken (5-15 minutter) og pisk inn i smørkremen, ca 2 minutter. Tilsett vaniljeessens og pisk i 3 minutter til. Tilsett melis og pisk videre til sjokoladekremen har passe konsistens. Smøres på muffinsene på samme måte som "Vanilla Buttercream" og dryss deretter over kakestrøssel.
19 comments