Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!

Iskaken består av kjeksbunn, en utrolig nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen.

Kaken kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.
Ingredienser:
Bunn:
♥ 8 Digestivekjeks
♥ 50 g smør
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.

Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.

La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter så den tiner litt og blir mykere.


Bruk en kniv for å skjære iskaken i serveringsstykker.

Utrolig nydelig iskake!

Tips:
♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

Anbefaler virkelig denne iskaken som smaker som softis! :)

Sååå utrolig herlig iskake!

♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bunn:
8 Digestivekjeks
50 g smør
Iskrem:
4 eggeplommer
2 dl sukker
200 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
sjokoladestrøssel
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat. La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.
Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.
10 comments