Add new comment

Softiskake

Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!  

 

 

Iskaken består av kjeksbunn, en utrolig nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen.

 

 

Kaken kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 8 Digestivekjeks
♥ 50 g smør 

Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel 

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).

Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.

Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.

Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.

 

 

Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.

 

 

La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter så den tiner litt og blir mykere.

 

 

 

 

Bruk en kniv for å skjære iskaken i serveringsstykker. 

 

 

Utrolig nydelig iskake! 

 

 

Tips:

♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

 

 

Anbefaler virkelig denne iskaken som smaker som softis! Smile  

 

 

Sååå utrolig herlig iskake! 

 

 

♥ 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Softiskake
Ingredienser

Bunn:
8 Digestivekjeks
50 g smør

Iskrem:
4 eggeplommer
2 dl sukker
200 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press kjekssmulene ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter).

Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn. I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.

Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.

Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat. La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.

Tips

Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.