
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
200 g smør
200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
200 g sukker
4 store egg
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Skill eggene. Pisk eggeplommene luftig med halvparten av sukkeret. Pisk inn sjokoladesmøret. Pisk deretter eggehvitene stive i en annen, ren bolle. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Vend marengsen inn i sjokoladedeigen.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen (og gjerne i kjøleskapet over natten, se tips).
Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
Bruk skikkelig mørk sjokolade av god kvalitet. Det gir best smak!
Siden denne sjokoladekaken ikke inneholder noe hvetemel, blir den litt klissete i konsistensen. Det er slik den skal være. Den stivner til om den får stå lenge i kjøleskapet fordi smøret og sjokoladen i kakedeigen da blir hardt. Dermed blir kaken mye lettere å få ut av formen, og det blir lettere å dra av bakepapiret uten at kaken går i stykker. Kaken er også lettere å skjære i pene serveringsstykker om den er kald. Kaken blir myk og klissete igjen om den står en stund i romtemperatur, og vil du har flytende sjokoladekake, kan du ha kakestykket noen sekunder i mikroen.
Kaken har lang holdbarhet om den oppbevares i kjøleskapet!
For omtrent samme sjokoladekake uten hvetemel se oppskrift på "Flourless Chocolate Cake". Se også oppskrift på konfektkakene "Black Magic" og "Bocca Nero".
1 comment