Add new comment

Norsk eplekake

Det er typisk norsk å være god!

(berømt sitat av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fra nyttårstalen 1. januar 1992)

Dette er i hvert fall en kjempegod og veldig typisk norsk eplekake!

Kaken har to lag med epler, og blir derfor ekstra saftig og god.  Yum  

Norsk eplekake
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
4 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fyll:
4 epler
2 ts sukker
1 ts kanel
1 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Skrell eplene og del dem i båter.

Ha halvparten av deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha på halvparten av eplene på deigen og trykk dem litt ned i røren. Dryss på litt kanel og sukker. Fordel resten av deigen oppå eplene og jevn til overflaten. Legg på resten av eplene i pent mønster. Dryss på litt kanel og perlesukker.

Stek kaken nederst i ovnen ved 170°C i ca 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Tips

Server "Norsk eplekake" lunken med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

18 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.