
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Det er typisk norsk å være god!
(berømt sitat av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fra nyttårstalen 1. januar 1992)
♥
Dette er i hvert fall en kjempegod og veldig typisk norsk eplekake!
Kaken har to lag med epler, og blir derfor ekstra saftig og god.
200 g smør
200 g sukker
4 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Fyll:
4 epler
2 ts sukker
1 ts kanel
1 ss perlesukker
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Skrell eplene og del dem i båter.
Ha halvparten av deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha på halvparten av eplene på deigen og trykk dem litt ned i røren. Dryss på litt kanel og sukker. Fordel resten av deigen oppå eplene og jevn til overflaten. Legg på resten av eplene i pent mønster. Dryss på litt kanel og perlesukker.
Stek kaken nederst i ovnen ved 170°C i ca 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Server "Norsk eplekake" lunken med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis.
18 comments