Add new comment

Laup med sirup

"Æ kannj itj skjønn korr de ha blitt a den store kassen me julpynt" - Gjertrud Sand fra TV-serien "The Julekalender". Og det er ikke bare julepynten Gjertrud må slite med. Gjertrud: "Olaf, æ står under misteltein! Olaaaf!" Olaf: "Hau, hau. De e itj'nå såm å vinnj i kabal!"... Flere som kjenner seg igjen..? 😁

Laup med sirup er kjempedeilig bakst fra Trøndelag. Bollene lages store og smaker anis. De er kjempegode med smør og ost og passer godt til julefrokosten.

Oppskriften gir 15 stk. Se også oppskrift på Laup (boller fra Trøndelag) som lages med sukker.

Laup med sirup
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
150 g lys sirup
5 dl melk
2 ts malt anis
400 g fint rugmel
600 g hvetemel

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og bland med melken. La blandingen bli lunken og løs opp gjæren i dette. Tilsett anis og rugmel. Bland så i hvetemel og elt til en jevn og smidig deig. La heve lunt i 40 minutter.

Del deigen i 15 like store emner og form runde boller, som så trykkes flate. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 20 minutter. Pensle over bollene med sammenpisket egg.

Stekes midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter.

Tips

Laup med sirup er fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.