
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Det har jeg aldri gjort før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare!"
(Pippi Langstrømpe)
Jeg synes Pippi er en kul dame! Og "Kokosbollekake" er en kul kake! Har du ikke prøvd å lage den enda, er det jammen på tide!
Se også oppskrift på "Kokosboller" i mindre størrelse, "Skumkake" og "Rosa skumhjerte".
5 eggehviter
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
Glasur:
100 g kokesjokolade
1 ss kaffe
1 ss delfiafett eller smør
Pynt:
kokos
Start med å forberede formen: Kle innsiden av en rund bolle med plastfolie (gladpack). (Formen bør romme ca 2 liter.)
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 20 minutter. Marengsen skal bli tykk og tett.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet (noen timer eller over natten).
Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastikfolien. Fjern deretter folien.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett. Avkjøl litt og smør deretter over kaken med en smørekniv. Dryss over litt kokos til pynt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).
"Kokosbollekake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt etter noen dager.
13 comments