Add new comment

Kokosbollekake


"Det har jeg aldri gjort før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare!"

(Pippi Langstrømpe)

Jeg synes Pippi er en kul dame! Og "Kokosbollekake" er en kul kake! Har du ikke prøvd å lage den enda, er det jammen på tide!

Se også oppskrift på "Kokosboller" i mindre størrelse, "Skumkake" og "Rosa skumhjerte".

Kokosbollekake
Ingredienser

5 eggehviter
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Glasur:
100 g kokesjokolade
1 ss kaffe
1 ss delfiafett eller smør

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Start med å forberede formen: Kle innsiden av en rund bolle med plastfolie (gladpack). (Formen bør romme ca 2 liter.)

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 20 minutter. Marengsen skal bli tykk og tett.

Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet (noen timer eller over natten).

Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastikfolien. Fjern deretter folien.

Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett. Avkjøl litt og smør deretter over kaken med en smørekniv. Dryss over litt kokos til pynt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).

"Kokosbollekake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt etter noen dager.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.