Add new comment

Ambrosiabrød


"Ambrosia" (fra "ambrosios" som betyr udødelig) er navnet på gudenes mat i henhold til gresk mytologi. Ambrosia var søt nektar som skulle sikre gudene evig friskhet og ungdommelig skjønnhet!

 

 

"Ambrosiabrød" er mest kjent i Stavanger og omegn, men er så fantastisk gode at alle burde lære seg oppskriften! Kakene ligner på "Hvetekake med rosiner" eller "Julekake" - men lages litt mindre og søtere og blir enda mye mykere.

 

 

Anbefales på det sterkeste!

 

 

Oppskriften gir 8 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 400 g rosiner
♥ 100 g gjær
♥ 3 egg
♥ 1,6 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg
♥ litt melk
 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp. Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 8 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller (ca 18 cm i diameter). Legg dem to og to på stekeplater som dekkes med bakepapir. Etterhev kakene i 20 min.

Pensle over med egg som er pisket sammen med litt melk. Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca 20 min.

 

 

Tips:

Dette er en stor porsjon, men "Ambrosiabrød" er ypperlige å fryse ned!

 

 

Se også oppskrift på den berømte appelsinkaken som heter "Ambrosiakake".

 

 

Så utrolig deilige julekaker!!  Yum 

 


 

Happy baking!

 



♥ ♥ ♥ ♥

 

Ambrosiabrød
Ingredienser

1 liter melk
250 g smør
3 dl sukker
400 g rosiner
100 g gjær
3 egg
1,6 kg hvetemel

Pensling:
1 egg
litt melk

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og sukker i en kjele under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett rosinere. La de ligge i den varme væsken slik at de blir myke og svulmer opp. Når væsken er lunken (ca 37°C) tas litt av væsken til side i en bolle. Smuldre i gjæren og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av den lunkne væsken med rosinene. Rør i lett sammenpiskede egg. Bland så i hvetemelet til en jevn deig (spar litt mel til utbakingen). La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 8 like store emner. Form hvert emne til store, runde boller (ca 18 cm i diameter). Legg dem to og to på stekeplater som dekkes med bakepapir. Etterhev kakene i 20 min.

Pensle over med egg som er pisket sammen med litt melk. Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca 20 min.

Tips

Dette er en stor porsjon, men "Ambrosiabrød" er ypperlige å fryse ned!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.