
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
280 g smør
280 g mørk sjokolade
280 g sukker
9 eggeplommer
14 eggehviter
Smelt smør, sjokolade og sukker i vannbad. Rør blandingen jevn.
Bland eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvitene til stivt skum og vend dem inn i moussen.
Ha 2/3 av sjokolademoussedeigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) kledd med bakepapir. Oppbevar resten av sjokolademoussen i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur. Sett så kakeformen i kjøleskapet i 1 time, så den stekte kaken blir skikkelig kald.
Når kaken har stått i kjøleskapet i 1 time, has resten av sjokolademoussedeigen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten slik at den ustekte sjokolademoussedeigen stivner skikkelig.
Dagen etter løftes kaken forsiktig ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Bruk en stor og skarp kniv som dyppes ofte i varmt vann og del kaken opp i passe store serveringsbiter. Løft kakestykkene fra bakepapiret med en stekespade.
Kakestykkene oppbevares på et fat i kjøleskapet.
Serveres gjerne med friske bær og krem, men er nydelig også alene til kaffekoppen.
7 comments