
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Når OL-medaljene hagler inn som i Vancouver i år, er det lett å være stolt av lille Norge.
Og det er mye annet bra som kommer fra Norge også: Tykklefser er erkenorske og fantastisk gode! 😍
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 3 dl kefir
♥ 1,5 dl lys sirup
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hjortetakk / hornsalt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 kg hvetemel
Fyll:
♥ 200 g mykt smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i kefir og sirup (se tips).
Bland melet og de andre tørre ingrediensene. Ha dette så litt og litt i deigen og elt den raskt sammen. Sett deigen kjølig en stund, så den får god kjevlekonsistens.
Kjevle ut litt og litt deig til runde leiver som er ca 0,5 cm tykke (ca. 20 cm i diameter). Bruk eventuelt litt ekstra mel til utkjevlingen.
Legg leivene på bakepapirdekkede stekeplater.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 3-5 minutter, eller til leivene har fått gylden farge. Avkjøles med klede over.
Pisk sammen smør, sukker og kanel til en luftig smørkrem.
Legg lefsene sammen to og to med smørkrem i mellom.
Deles deretter i snipper.
Tykklefser er herlig, norsk tradisjonsbakst!
Tykke, myke og kjempegode!
Tips:
♥ Merk at smørkremen kommer til å skille seg når du rører i kefir og sirup. Dette bedrer seg etter hvert som du tilsetter melblandingen.
♥ Ferdig smurt Tykklefse er fin å fryse.
♥ Se også oppskrift på Lefsesnipper, Pannelefser, Nordlandskaker og Pjalt fra Røros.
♥
Deilige, myke og gode Tykklefser! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 3 dl kefir
♥ 1,5 dl lys sirup
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hjortetakk / hornsalt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 kg hvetemel
Fyll:
♥ 200 g mykt smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts kanel
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i kefir og sirup (se tips). Bland melet og de andre tørre ingrediensene. Ha dette så litt og litt i deigen og elt den raskt sammen. Sett deigen kjølig en stund, så den får god kjevlekonsistens.
Kjevle ut litt og litt deig til runde leiver som er ca 0,5 cm tykke (ca. 20 cm i diameter). Bruk eventuelt litt ekstra mel til utkjevlingen.
Legg leivene på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 3 - 5 minutter, eller til leivene har fått gylden farge. Avkjøles med klede over.
Pisk sammen smør, sukker og kanel til en luftig smørkrem.
Legg lefsene sammen to og to med smørkrem i mellom. Deles deretter i snipper.
♥ Merk at smørkremen kommer til å skille seg når du rører i kefir og sirup. Dette bedrer seg etter hvert som du tilsetter melblandingen.
♥ Ferdig smurt Tykklefse er fin å fryse.
♥ Se også oppskrift på Lefsesnipper, Pannelefser, Nordlandskaker og Pjalt fra Røros.
14 comments