 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
"It is good to have an end to journey toward; 
but it is the journey that matters, in the end",
sa Ernest Hemingway, som var en bereist mann, men som i mange år av sitt liv bodde i Florida. Florida er også kjent for denne berømte kaken.
"Key Lime Pie" stammer fra Florida Keys, øygruppen som består av 1700 paradisiske palmebekledte, strandomringede tropiske perler som strekker seg inn i Det Karibiske Hav. Helt i sør ligger den livlige byen Key West, som i tillegg til sitt uteliv er kjent for verdens mest spektakulære solnedgang. Det hevdes at det oppstår helt spesielle lysforhold fordi solen når havkantene i tre hav samtidig: Atlanterhavet, Mexicogulfen og Det Karibiske hav. Det var hit de små, asiatiske limene først fant veien, som deretter har fått navnet "Key lime". Key lime er på størrelse med ping-pong baller og har ekstra sterk og god smak. Kanskje derfor Key lime også kalles for "Bartender's lime" :)
I tillegg til å gjøre seg godt i drinker, er det Key limes som gir "Key Lime Pie" sin karakteristiske, nydelige smak. Se også oppskrift på "Key Lime Meringue Pie" som har marengslokk.
*heart*
I'M OFF'N WILD WIMMEN
"I'm off'n wild wimmen
An Cognac
An Sinnin'
For I'm in loOOOOOOOve."
(Ernest Hemingway, 1922)
 

Kjeksbunn:
300 g Digestive kjeks
175 g smør
Fyll:
8 eggeplommer
800 g søt kondensert melk (2 bokser, se tips)
2,5 dl presset lime saft (se tips)
2 ts revet limeskall
Pynt:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 stk lime (se tips)
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press blandingen utover i bunn og kanter på en form (24 cm med høye kanter, se tips). Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 170°C i 10 min, til den er gylden og fast. Avkjøl helt.
Skru varmen på ovnen ned til 150°C.
Pisk eggeplommer og kondensert melk sammen med en stålvisp. Tilsett revet skall og presset saft fra lime. Fortsett å piske et par minutter med stålvisp til blandingen blir jevn og tykk.
Hell blandingen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 150°C i 25 minutter. Fyllet skal bli fast på overflaten, men være bløtt inni. Avkjøl kaken i kjøleskapet i et par timer (og helst over natten) til den er helt kald og fyllet får festnet seg.
Pisk kremfløte med vaniljesukker. Pynt kaken med sprøytet krem og halve limeskiver.
♥ Små lime fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Kaken blir i praksis like god om du bruker den andre typen lime (persiske lime) som er litt større. 2,5 dl presset limesaft tilsvarer 8-12 stk, avhengig av hvor saftige de er.
♥ Søt kondensmelk ("sweetened condensed milk") er tykk, gulaktig og kremete melk som kjøpes på hermetikkboks. 1 boks tilsvarer 400 g, så du trenger altså 2 bokser til denne kaken. Produktet må ikke forvekslet med Vikingmelk ("evaporated milk"), som også kjøpes på hermetikkboks, men som er usøtet og mye hvitere og tynnere i konsistensen.
♥ Det er litt vanskelig å flytte på den ferdigstekte kaken, så det beste er å steke den i en paiform eller i en form der kanten er festet direkte til et kakefat (Bake it easy fra Porsgrunn).
26 comments