Add new comment

Key Lime Pie


"It is good to have an end to journey toward;

but it is the journey that matters, in the end",

sa Ernest Hemingway, som var en bereist mann, men som i mange år av sitt liv bodde i Florida. Florida er også kjent for denne berømte kaken.

"Key Lime Pie" stammer fra Florida Keys, øygruppen som består av 1700 paradisiske palmebekledte, strandomringede tropiske perler som strekker seg inn i Det Karibiske Hav. Helt i sør ligger den livlige byen Key West, som i tillegg til sitt uteliv er kjent for verdens mest spektakulære solnedgang. Det hevdes at det oppstår helt spesielle lysforhold fordi solen når havkantene i tre hav samtidig: Atlanterhavet, Mexicogulfen og Det Karibiske hav. Det var hit de små, asiatiske limene først fant veien, som deretter har fått navnet "Key lime". Key lime er på størrelse med ping-pong baller og har ekstra sterk og god smak. Kanskje derfor Key lime også kalles for "Bartender's lime" Smile  

I tillegg til å gjøre seg godt i drinker, er det Key limes som gir "Key Lime Pie" sin karakteristiske, nydelige smak. Se også oppskrift på "Key Lime Meringue Pie" som har marengslokk.

  Heart 

 

I'M OFF'N WILD WIMMEN

"I'm off'n wild wimmen
An Cognac
An Sinnin'
For I'm in loOOOOOOOve."

(Ernest Hemingway, 1922)

Key Lime Pie
Ingredienser

Kjeksbunn:
300 g Digestive kjeks
175 g smør

Fyll:
8 eggeplommer
800 g søt kondensert melk (2 bokser, se tips)
2,5 dl presset lime saft (se tips)
2 ts revet limeskall

Pynt:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 stk lime (se tips)

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press blandingen utover i bunn og kanter på en form (24 cm med høye kanter, se tips). Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 170°C i 10 min, til den er gylden og fast. Avkjøl helt.

Skru varmen på ovnen ned til 150°C.

Pisk eggeplommer og kondensert melk sammen med en stålvisp. Tilsett revet skall og presset saft fra lime. Fortsett å piske et par minutter med stålvisp til blandingen blir jevn og tykk.

Hell blandingen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 150°C i 25 minutter. Fyllet skal bli fast på overflaten, men være bløtt inni. Avkjøl kaken i kjøleskapet i et par timer (og helst over natten) til den er helt kald og fyllet får festnet seg.

Pisk kremfløte med vaniljesukker. Pynt kaken med sprøytet krem og halve limeskiver.

Tips

♥ Små lime fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Kaken blir i praksis like god om du bruker den andre typen lime (persiske lime) som er litt større. 2,5 dl presset limesaft tilsvarer 8-12 stk, avhengig av hvor saftige de er.

♥ Søt kondensmelk ("sweetened condensed milk") er tykk, gulaktig og kremete melk som kjøpes på hermetikkboks. 1 boks tilsvarer 400 g, så du trenger altså 2 bokser til denne kaken. Produktet må ikke forvekslet med Vikingmelk ("evaporated milk"), som også kjøpes på hermetikkboks, men som er usøtet og mye hvitere og tynnere i konsistensen.

♥ Det er litt vanskelig å flytte på den ferdigstekte kaken, så det beste er å steke den i en paiform eller i en form der kanten er festet direkte til et kakefat (Bake it easy fra Porsgrunn).

Kakekategori
Allergier og preferanser

26 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.