Add new comment

Blåbærpai med eggekremfyll

Blåbærpai med eggekremfyll
Ingredienser

Paideig:
3 dl hvetemel
160 g smør
2 ss sukker

Eggekremfyll:
6 egg
5 ss sukker
6 ss kremfløte
revet skall av 1/2 sitron
- -
300 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Smuldre sammen smøret i det tørre og klem deigen sammen (tilsett en skvett vann hvis deigen virker tørr). Deigen kan også lages i food processor med hakkekniv.

Klem deigen utover i smurt paiform, 24 cm i diameter. Fest aluminiumsfolie langsmed kanten (dette forhindrer at kantene krymper nedover under stekingen) og forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Ta formen ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek paibunnen videre i et par minutter, så også kantene får litt farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.

Legg blåbærene i paibunnen.

Pisk sammen ingrediensene til eggekremfyllet med en stålvisp. Hell blandingen over blåbærene i formen.

Stek kaken videre nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min.

Tips

Paien smaker best nystekt. Serveres gjerne med pisket krem som er smakt til med vaniljesukker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.