
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Paideig:
3 dl hvetemel
160 g smør
2 ss sukker
Eggekremfyll:
6 egg
5 ss sukker
6 ss kremfløte
revet skall av 1/2 sitron
- -
300 g friske blåbær
Smuldre sammen smøret i det tørre og klem deigen sammen (tilsett en skvett vann hvis deigen virker tørr). Deigen kan også lages i food processor med hakkekniv.
Klem deigen utover i smurt paiform, 24 cm i diameter. Fest aluminiumsfolie langsmed kanten (dette forhindrer at kantene krymper nedover under stekingen) og forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Ta formen ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek paibunnen videre i et par minutter, så også kantene får litt farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Legg blåbærene i paibunnen.
Pisk sammen ingrediensene til eggekremfyllet med en stålvisp. Hell blandingen over blåbærene i formen.
Stek kaken videre nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min.
Paien smaker best nystekt. Serveres gjerne med pisket krem som er smakt til med vaniljesukker.
3 comments