
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Det er utrolig deilig med store, saftige blåbærmuffins! Disse muffinsene er veldig raske og lettvinte å lage.
Blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche.
Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.
5 dl hvetemel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
1 dl crème fraîche
1 dl melk
50 g smør
- -
4 dl blåbær
Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør. Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd (ikke rør med enn nødvendig). Deigen skal bli tykk og kompakt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen. Avkjøl muffinsene på rist.
Muffinsene er fine å fryse.
5 comments