Add new comment

Blåbærmuffins med crème fraîche

Det er utrolig deilig med store, saftige blåbærmuffins! Disse muffinsene er veldig raske og lettvinte å lage.

Blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche.

Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.

Blåbærmuffins med crème fraîche
Ingredienser

5 dl hvetemel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
1 dl crème fraîche
1 dl melk
50 g smør
- -
4 dl blåbær

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør. Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd (ikke rør med enn nødvendig). Deigen skal bli tykk og kompakt.

Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen. Avkjøl muffinsene på rist.

Tips

Muffinsene er fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.