
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Better than any argument is to rise at dawn and pick dew-wet red berries in a cup.
(Wendell Berry)
♥
Oppskriften gir rød, nydelig sommerkake i liten langpanne. Server kaken oppdelt i søte firkanter og gjerne sammen med (mye) vaniljesaus.
5 egg
7,5 dl sukker
7,5 dl hvetemel
200 g smør
- -
3 dl jordbær
2 dl rips
Pynt:
melisdryss
Smelt smøret og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet smør og hvetemel vekselsvis inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne, ca 20x30 cm. Del jordbær opp i mindre biter. Strø jordbærbitene og rensede rips over deigen.
Stek kaken midt i ovnen, først ved 120°C i 30 minutter. Øk deretter varmen til 150°C og stek kaken i 30 minutter til. Øk deretter varmen på ovnen til 180°C og stek i ytterligere 15 minutter slik at kaken får gyllen farge på toppen. Kaken bør nå være gjennomstekt, men sjekk gjerne for sikkerhets skyld med en kakenål. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter.
Sikt over melis før servering.
Det er riktig at det skal være mye sukker i denne kakedeigen og at det ikke skal være noe bakepulver. Dette gjør at kaken blir kompakt og seig, som er godt i kombinasjon med de syrlige bærene.
Jordbærene må deles opp i mindre biter før du fordeler dem over deigen, ellers vil de synke til bunns i kaken under stekingen.
Kakestykkene er fine å fryse.
Du kan variere kaken med ulike typer bær. Vil du lage kake i stor langpanne, er det bare å doble oppskriften (se Bærkake i stor langpanne og Solbærkake i langpanne).
2 comments