
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"Ny innsikt gir mulighet for ny utsikt" (finsk ordtak).
"Vohvelit" er navnet på vafler fra Finland. Det er en liten hemmelighet i denne finske oppskriften på vaffelrøre ("vohvelitaikina"), og det er at den inneholder farris i tillegg til melk og fløte! Kullsyren gjør nok sitt til at "Finske vafler" blir luftige og helt spesielt gode - sprø utenpå og myke inni.
3 egg
2 ss sukker
3 dl melk
1 dl kremfløte
1 dl farris
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel
- -
smør til steking
Pisk alle ingrediensene sammen med en stålvisp i nevnte rekkefølge. Det blir en nokså tynn røre. La deigen stå og svelle i 30 min.
Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Avkjøl vaflene på rist.
Serveres nystekte med syltetøy og pisket krem eller iskrem.
Tar også med det vakreste kjærlighetsdiktet av finske Eeva Kilpi:
"Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.
Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen."
(Fra "Songer om kärlek", 1980.)
1 comment