
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sinnsykt deilig og myk, amerikansk sjokoladekake! Dessuten er den kjempelettvint å lage. Kaken inneholder Coca-Cola brus i både kake og glasur. Sjokoladeglasuren helles varm over kaken slik at den får trukket skikkelig godt inn i kaken, og dette gjør at hver bit smaker himmelsk!
Oppskriften er til liten langpanne.
Love America!
225 g smør
3 ss kakao
2 dl Coca-Cola
2 store egg
1 ts vaniljeessens
4,5 dl sukker
1 dl kefir
1 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
Glasur:
100 g smør
3 ss kakao
1 ts vaniljeessens
6 ss Coca-Cola
500 g melis
Smelt smøret. Bland i kakao og Coca-Cola. Pisk eggene sammen med en gaffel og tilsett sammen med vaniljeessens. Rør i sukker og kefir. Bland deretter i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver (røren blir nokså tynn i konsistensen).
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Til glasuren smeltes smøret i en kjele. Rør i kakao, vaniljeessens og Coca-Cola. Bland deretter i melis til du får en glatt og klumpfri glasur.
Smør glasuren over kaken i langpannen mens den fortsatt er lunken (det gjør at glasuren trekker litt inn i kaken). Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet (kaken kan godt stå over natten).
Løft kaken opp av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i firkanter og fjern kakestykkene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
Kaken må være i langpannen når du heller over sjokoladeglasuren, for den vil være nokså flytende mens den er varm. Da trekker glasuren godt ned i kaken og gjør den supermyk og deilig.
Kakestykkene kan fryses.
Du finner også mange andre kakeoppskrifter med cola på detsoteliv.no. Søk i navnefeltet på enten "Coca-Cola" eller "Pepsi".
- -
"Sailin’ ‘round the world in a dirty gondola
Oh, to be back in the land of Coca-Cola!"
(Bob Dylan, fra sangen "When I Paint My Masterpiece", 1971.)
15 comments