
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
300 g hvetemel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
2 store egg
1 dl crème fraîche
1 dl melk
50 g smeltet smør
Fyll:
380 g eplemos med biter (se tips)
Pynt:
1 stort eple
3 ss sukker
1 ts kanel
Bland de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg, crème fraîche, melk og smør i en annen bolle. Ha dette så i det tørre og bland til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fyll store muffinsformer litt i underkant av halvfulle med deig. Legg på en stor spiseskje eplemos i hver muffins. Fordel resten av deigen oppå eplemosen (muffinsformene skal da være ca 3/4 fulle).
Rens eplet og legg noen tynne epleskiver på toppen av hver muffins. Bland sukker med litt kanel og dryss på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til de er gjennomstekte.
Jeg brukte 1 glass Noras hjemmelagde eplemos med biter (380 gram). Du må gjerne bruke hjemmelaget eplemos i stedet.
Hvis du bruker muffinsbrett kan du fylle muffinsene nokså fulle uten at de mister fasongen under stekingen. Det går an å få kjøpt muffinsbrett for store muffins (for eksempel hos Traktøren i Oslo eller hos diverse nettbutikker, se under "Lenker" på startsiden). Alternativt kan du bruke store papirformer med stivt papir (amerikanske muffinsformer).
Muffinsene er fine å fryse!
- -
DETTE VESLE EPLETREET
"Dette vesle epletreet,
rundgnagd av sultne mus i vinter,
det burde for lengst ha oppgitt livet
hvis det hadde hatt folkevett.
Likevel blomstrer det fra topp til tå.
Det har bare naturvett,
stakkar."
(Inger Hagerup)
2 comments