
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
3 store egg
130 g sukker
1 ts vaniljeessens
120 g smør
120 g kokesjokolade
0,5 ts bakepulver
130 g hvetemel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljeessens. Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Ha den så i eggedosisen. Sikt mel og bakepulver og rør i til slutt. Sett bakebollen i kjøleskapet og la deigen avkjøles i 30 min.
Fyll deig i madeleineformer som er sprayet med formfett. Beregn ca 1 ss deig til hver kake slik at formene blir omtrent 2/3 fulle. Du kan legge deigen i midten av formen og trenger ikke å smøre den utover (deigen vil smelte og fylle formene uansett under stekingen, dessuten skal "Madeleines" helst ha en liten forhøyning på midten, hvilket du får ved å sette spiseskjeen med deig i midten av formen på denne måten).
NB! Det er veldig viktig å ikke fylle formene for fulle, ellers vil deigen bare renne utover og kakene mister fasongen.
Stekes midt i ovnen ved 190°C i 10-15 min, til de er lyst gyldne. Hvelv kakene ut av formene og avkjøl. Sikt over melis rett før servering.
Et tips er å ha sjokolade i bare halvparten av deigen og beholde halvparten av kakene lyse - det blir ekstra lekkert på kakefatet! De lyse blir da som du ser på bildet i oppskriften på "Madeleines".
"Madeleines au chocolat" smaker aller best nystekte, men er også fine å fryse.
Se også "Madeleines à la vanille", "Madeleines à la framboise" og "Madeleines au citron".
1 comment