
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
500 g mørk sirup
140 g smør
200 g sukker
5 dl lunken helmelk
3 ts natron
0,5 ts pepper
0,5 ts ingefær
0,25 ts nellik
1 ts kanel
400 g hvetemel
revet skall av 1 appelsin
Varm opp sirupen og smør i en middels stor, tykkbunnet kjele til smøret har smeltet og blandingen er flytende. Tilsett sukker og melk og bland det godt sammen. Ha så natron og krydder, revet appelsinskall og til slutt hvetemelet.
Ha deigen i en stor, smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min (sjekk at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut.
Denne kaken smaker aller best nystekt, men kan fryses.
- -
ETT ER NØDVENDIG
Ett er nødvendig - her
i denne vår vanskelige verden
av husville og heimløse:
Å ta bolig i seg selv
Gå inn i mørket
og pusse sotet av lampen.
Slik at menneskene på veiene
kan skimte lys i dine bebodde øyne.
(Hans Børli)
2 comments