
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Jeg simpelthen elsker "Italienske marengs"! De har en helt fantastisk konsistens; faste utenpå og bløte inni.
Dette i motsetning til "Franske marengs" som blir tørre inni (se oppskrift på Pikekyss eller Marengsringer). Forskjellen oppstår ved at man ved "Italienske marengs" koker sukkerlake som piskes inn i marengsmassen.
Det finnes også en tredje variant som lages ved at man pisker marengsmassen over vannbad. Dette gir gode og litt seige marengs (se oppskrift på "Sveitsiske marengs").
Selv foretrekker jeg Italienske marengs!!!
Ustekt egner Italiensk marengs seg supert i mousser og som topping på cupcakes (se for eksempel Vanilla Meringue Cupcakes". Men Italiensk marengs kan også stekes og resultatet blir superlekre marengs som du ser på bildet - her farget i dus, romantisk rosafarge...which I love:-)
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
3,5 dl sukker
3/4 dl vann
Pisk eggehviter stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under fortsatt pisking.
Resterende 2,5 dl sukker og vann has i en kjele og kokes til sukkerlake i noen minutter. Hvis du har sukkertøytermometer skal laken opp i temperatur på 115°C-122°C (jeg lagde laken uten termometer og det gikk kjempefint, se tips). Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk så videre til marengsen er kald og får en tykk, hvit softis-aktig konsistens. Hvis du vil kan du nå farge marengmassen med litt konditorfarge (se tips).
Ha marengsmassen i en kakesprøyte og sprøyt marengs i ønsket fasong på bakepapirdekkede stekeplater.
Stekes midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. La marengsen avkjøles på platen.
Sukkertøytermometer er et supert verktøy for å lage mange slags konfekt og en billig investering.
Jeg lagde som sagt marengsen uten termometer denne gangen og det gikk kjempefint likevel. Jeg lot sukkerlaken koke i noen minutter til den blir litt seig og koker med store bobler (tar ca 4-5 min).
Hvis du vil farge marengsen, er det best å bruke konsentrert konditorfarge som ikke tynner ut marengsen (såkalt pastafarge). Fås kjøpt i mange nettbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker.
Marengsene er litt myke når de tas ut av ovnen, men har fast overflate. Det er lurt å la de bli helt avkjølt på platen. Da festner de litt og går ikke så lett i stykker.
"Italienske marengs" oppbevares best i romtemperatur.
22 comments