
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en HELT FANTASTISK GOD og effektiv måte å lage "Sarah Bernhardt" på!
Kaken ble første gang laget til min manns 40-årsfeiring (eller for å være mer presis: den fjerde av totalt fem feiringer av min beskjedne manns 40-årsdag ). Det er en egen tilfredsstillelse å se en forsamling godt voksne mannfolk hive i seg kaker, og denne kaken forsvant ned på høykant. Svigerinnen min og jeg tok oss av de generøse kantene som oppstod da kaken skulle renskjæres, så man kan vel si at hver eneste smule kom til nytte.
Her er bildet av kaken jeg lagde den gangen:
Siden har jeg laget denne kaken mange, mange ganger og den har vært fast innslag hos meg hver eneste jul!
Også utenom jul er dette en super oppskrift de gangene du vil lage en langpannekake som er hakket mer eksklusiv enn de standard langpannekakene. Kaken består av mandelbunn, sjokoladesmørkrem og sjokoladeglasur.
Kaken er til stor langpanne og rekker til mange!
Og dette er en av de aller, aller mest besøkte kakene her på Det søte liv!
En oppskrift not to be missed med andre ord!
Ingredienser:
Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Fremgangsmåte:
Mal mandlene og bland med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet eller har kjølerom).
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Renskjær eventuelt kantene på kaken. Sett kaken så kjølig i et par timer (se tips).
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade (eller fra bakepapiret hvis du allerede har tatt kaken ut av langpannen).
Tips:
♥ Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.
♥ Porsjonen sjokoladeglasur holder til et helt tynt lag over hele kaken. Hvis du vil ha et litt tykkere lag glasur, kan du øke mengden kokesjokolade til 250 gram, og vil du ha enda litt mer kan du smelte 300 gram kokesjokolade sammen med 3 ss smør, som jeg har gjort i oppskriften HER.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ Klassiske Sarah Bernhardt finner du også her på Det søte liv, se oppskriften HER. Se også oppskrift på Sarah Berhardt terte HER. Langpannekakeversjon nesten lik denne, men med ekstra mye sjokoladekrem og glasur finner du HER.
JULENS MEST POPULÆRE KAKE I LETTLAGET VERSJON!
♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
♥ Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.
♥ Porsjonen sjokoladeglasur holder til et helt tynt lag over hele kaken. Hvis du vil ha et litt tykkere lag glasur, kan du øke mengden kokesjokolade til 250 gram, og vil du ha enda litt mer kan du smelte 300 gram kokesjokolade sammen med 3 ss smør, som jeg har gjort i oppskriften HER.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ Klassiske Sarah Bernhardt finner du også her på Det søte liv, se oppskriften HER. Se også oppskrift på Sarah Berhardt terte HER. Langpannekakeversjon nesten lik denne, men med ekstra mye sjokoladekrem og glasur finner du HER.
165 comments