Add new comment

Dessertkake med plommer

 

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en kjempefin høsthelg! Tongue smile

 

Jeg vil i dag først av alt takke dere for de søte kommentarene dere legger igjen både her på bloggen, på facebooksiden til Det søte liv og på e-poster dere sender meg.

Jeg rekker ikke alltid å svare dere så raskt, men jeg leser alle meldinger og blir veldig glad for å få dem! 

 

Her har dere en deilig plommedessert som er en slags krysning av kake og pudding.

Plommedesserten er smaksatt med mandler og kanel og serveres varm og nystekt - gjerne med en klatt vanijeiskrem ved siden av.

Superlettvint å lage og en nydelig måte å anvende høstens plommer på!

 

Ingredienser:

♥ 125 g smør
♥ 1,25 dl melk
♥ 1 egg
♥ 60 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 180 g hvetemel
- -
♥ 750 g plommer
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ss vann

♥ 90 g mandelflarn
♥ 2 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.

Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.

Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.

Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.

Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.

 

 

Tips:

Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.

 

KOS DEG MED PLOMMER!

Dessertkake med plommer
Ingredienser

Kakedeig:
125 g smør
1,25 dl melk
1 egg
60 g sukker
1 ts bakepulver
180 g hvetemel

Plommefyll:
750 g plommer
100 g sukker
2 ts kanel
1 ss vann

Pynt:
90 g mandelflarn
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.

Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.

Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.

Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.

Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.

Tips

Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.