 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
Hei alle sammen!
Håper dere har hatt en kjempefin høsthelg! *tongue_smile*
Jeg vil i dag først av alt takke dere for de søte kommentarene dere legger igjen både her på bloggen, på facebooksiden til Det søte liv og på e-poster dere sender meg.
Jeg rekker ikke alltid å svare dere så raskt, men jeg leser alle meldinger og blir veldig glad for å få dem!
♥
Her har dere en deilig plommedessert som er en slags krysning av kake og pudding.
Plommedesserten er smaksatt med mandler og kanel og serveres varm og nystekt - gjerne med en klatt vanijeiskrem ved siden av.
Superlettvint å lage og en nydelig måte å anvende høstens plommer på!
♥ Ingredienser:
♥ 125 g smør
	♥ 1,25 dl melk
	♥ 1 egg
	♥ 60 g sukker
	♥ 1 ts bakepulver
	♥ 180 g hvetemel
	- -
	♥ 750 g plommer
	♥ 100 g sukker
	♥ 2 ts kanel
	♥ 1 ss vann
♥ 90 g mandelflarn
	♥ 2 ss sukker
♥ Fremgangsmåte:
Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.
Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.
Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.
Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.
Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.

♥ Tips:
Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.
KOS DEG MED PLOMMER!
 

Kakedeig:
125 g smør
1,25 dl melk
1 egg
60 g sukker
1 ts bakepulver
180 g hvetemel
Plommefyll:
750 g plommer
100 g sukker
2 ts kanel
1 ss vann
Pynt:
90 g mandelflarn
2 ss sukker
Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.
Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.
Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.
Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.
Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.
Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.
3 comments