
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
230 g smør
5 dl brunt sukker
2 egg
2 eggeplommer
2 ts bakepulver
2 ts kanel
5 dl hvetemel
150 g valnøtter
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret oppløses. Ta kjelen av platen og avkjøl i 10 min.
Pisk egg og eggeplommer sammen med en gaffel og rør det i smørblandingen. Bland så i bakepulver og kanel, og til slutt hvetemelet. Rør til en jevn deig. Vend i grovt hakkede valnøtter.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min (kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten).
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før kaken deles opp i firkanter.
Oppskriften er hentet fra boken "Deilige brownies" (Spektrum forlag, 2009), men jeg har doblet oppskriften for at den skal passe til liten langpanne.
"Valnøtt- og kanelbiter" holder seg myke lenge om de pakkes godt inn i plast. Kakene er også supre å fryse!
2 comments