Add new comment

Mud Cake in a Mug

Mud Cake in a Mug
Ingredienser

4 ss hvetemel
4 ss sukker
2 ss kakao
2 ss sammenvispet egg (se tips)
3 ss melk
3 ss matolje (se tips)
1 ts vaniljeessens
50 g mørk sjokolade (70%)

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, sukker og kakao i en stor kopp (se tips). Ha i egg, melk, vaniljeessens og olje og rør med en teskje til du får en glatt deig. Rør i halvparten av den grovt hakkede sjokoladen og strø resten av sjokoladen på toppen.

Sett koppen i mikro. Stek på max styrke (opp til 1000 w) i 2-3 minutter (se tips).

Spises varm med skje rett fra koppen!

Tips

Kaken på bildet er laget i en kopp som rommer 3 dl.
Når du visper sammen et egg og bare bruker 2 ss av det sammenvispede egget, får du en kake som holder seg til kanten av koppen slik du ser på bildet. Bruker du hele egget, vil kaken heve seg over kanten (se bildet på "5-Minute Chocolate Cake" som er basert på lignende oppskrift).

Pass på at du bruker matolje med nøytral smak (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).

Du kan bruke hakket mørk sjokolade (70% kakaoinnhold) eller mørke sjokoladelinser (70%) fra Freia som jeg har gjort her.

Sjekk konsistensen på kaken etter 2 minutter hvis du vil ha flytende kjerne. Min erfaring tilsier at kaken blir gjennomstekt ved 3 minutter, så jeg foretrekker litt kortere steketid.

Se også oppskrift på fantastisk gode "Chocolate Brownie in a Cup".

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.