
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Denne kaken er basert på samme oppskrift som "Black Magic" som jeg tidligere har publisert her på Det søte liv. Kaken er helt uten hvetemel og blir alltid magisk mørk og god!
Forskjellen her er at sjokoladen er byttet ut med sukkerfri kokesjokolade og sukkeret med sukkererstatning. Det er det samme om du bruker sukrin, natreen eller splenda eller lignende. Hele kaken gir da kun 38 karber! Denne kaken er dermed både lavkarbo, sukkerfri og naturlig glutenfri.
Resultatet blir likevel en nydelig konfektkake!
250 g smør
250 g (sukkerfri) kokesjokolade
1 dl sterk kaffe
1 ts vaniljepulver
150 g sukrin (se tips)
4 store egg
Smelt smør, kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn og bland i vaniljepulver. Ta kjelen av platen.
Pisk eggene sammen med sukrin (eller sukkererstatning) til en tykk eggedosis (se tips). Vend inn sjokoladesmøret
Hell deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 1 time. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og NYT!
I stedet for sukrin, kan du bruke 2 dl natreen eller splenda. Både natreen og splenda er to typer kalorifattig sukkererstatning som selges i pulverform.
Merk at egg og sukrin må piskes ekstra lenge for at det skal danne seg eggedosis. Bare la elektrisk mikser gå en god stund (15-20 minutter), så vil du se at blandingen tykner etter hvert.
Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder hvetemel.
Det er veldig lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet til neste dag mens den fortsatt er i formen. Da er det kjempelett å få kaken ut av formen og fjerne bakepapiret.
Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.
Se også oppskrift på en enda mørkere variant av samme type kake: "Bocca Nero".
15 comments