Add new comment

Sjokoladecupcakes med Oreokrem

Sjokoladecupcakes med Oreokrem
Ingredienser

Sjokoladecupcakes:
125 g smør
2,5 dl lysebrunt rørsukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1,75 dl kefir
1 dl kakao
2,5 dl hvetemel

Oreokrem:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
6 stk Oreokjeks

Pynt:
6 stk Oreokjeks

Pynt:

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør luftig sammen med brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk så inn vaniljeessensen. Bland i bakepulver, natron og deretter kefir og kakao og rør deigen jevn. Til slutt blandes hvetemelet inn i deigen.

Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl helt.

Pisk kremfløten og vaniljesukker til krem. Åpne opp 6 Oreokjeks og skrap ut den hvite kremen inne. Ha de mørke kjeksene i en food processor og kjør til kjeksene blir helt knust (nærmest pulverisert, se tips). Bland kjekssmulene inn i kremen.

Sprøyt kremen på sjokolademuffinsene rett før servering (se tips). Pynt hver cupcake med en halv Oreokjeks.

Tips

Jeg bruker lysebrunt demerarasukker til disse cupcakesene.

Det er viktig å knuse Oreokjeksene til Oreokremen til kjeksene har blitt til helt supersmå smuler. Ellers vil det blir vanskelig å sprøyte ut Oreokremen fordi kjekssmulene setter seg fast i sprøytetuten. Det er også lurt å bruke stor sprøytetut (fås kjøpt i mange nettbutikker, se tips under Lenker på startsiden).

Dette er myke sjokoladecupcakes som kan bakes dagen i forveien og oppbevares godt innpakket i plast. De bør pyntes med Oreokrem samme dag de serveres så kremen er helt fersk.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

18 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.