
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei hei!
Håper dere har hatt en fin start på uken!
I dag vil jeg gi dere oppskriften på noen knallgode cupcakes med blåbær og hvit sjokolade.
Blåbær og hvit sjokolade er en konge kombinasjon! Her er det hvit sjokolade både i blåbærmuffinsene og i den fløyelsmyke, hvite fløtekremen på toppen.
Oppskriften gir 12 stk.
♥ Ingredienser:
♥ Blåbærmuffins med hvit sjokolade:
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
1 dl melk
0,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
100 g hvit sjokolade
200 g store, friske blåbær
♥ Hvit sjokoladekrem:
5 dl kremfløte
500 g hvit sjokolade
1,5 ss vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeessens. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).
Blåbærmuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i hakket hvit sjokolade og halvparten av blåbærene.
Ha papirformer i muffinsbrett eller bruk porselensformer som jeg har gjort her. Fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
mmm... lukter himmelsk.... ♥
Hvit sjokoladekrem:
Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.
Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt etter ønske.
♥ Tips:
Jeg har pyntet cupcakesene på bildet med sjokoladehjerter som er pakket inn i blått foliepapir (kjøpt hos Kremmerhuset) og noen hvite sukkerperler. Det går selvsagt like godt å pynte med annen kakepynt eller noen blåbær.
Cupcakesene må oppbevares kjølig frem til servering på grunn av kremfløten i toppingen. De smaker aller best samme dag de er laget.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Denne henger på mitt kjøkken ♥
Blåbærmuffins med hvit sjokolade
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
1 dl melk
0,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
100 g hvit sjokolade
200 g store, friske blåbær
Hvit sjokoladekrem:
5 dl kremfløte
500 g hvit sjokolade
1,5 ss vaniljeessens
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeessens. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).
Blåbærmuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i hakket hvit sjokolade og halvparten av blåbærene.
Ha papirformer i muffinsbrett eller bruk porselensformer som jeg har gjort her. Fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Hvit sjokoladekrem:
Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.
Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt etter ønske.
Jeg har pyntet cupcakesene på bildet med sjokoladehjerter som er pakket inn i blått foliepapir (kjøpt hos Kremmerhuset) og noen hvite sukkerperler. Det går selvsagt like godt å pynte med annen kakepynt eller noen blåbær.
Cupcakesene må oppbevares kjølig frem til servering på grunn av kremfløten i toppingen. De smaker aller best samme dag de er laget.
4 comments