 
									  
				
				
			Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
Hei hei!
Håper dere har hatt en fin start på uken!
I dag vil jeg gi dere oppskriften på noen knallgode cupcakes med blåbær og hvit sjokolade.
Blåbær og hvit sjokolade er en konge kombinasjon! Her er det hvit sjokolade både i blåbærmuffinsene og i den fløyelsmyke, hvite fløtekremen på toppen.
Oppskriften gir 12 stk.
♥ Ingredienser:
♥ Blåbærmuffins med hvit sjokolade:
	150 g smør
	150 g sukker
	2 store egg
	1 dl melk
	0,5 dl kremfløte
	2 ts bakepulver
	1 ts vaniljesukker
	250 g hvetemel
	100 g hvit sjokolade
	200 g store, friske blåbær
♥ Hvit sjokoladekrem:
	5 dl kremfløte
	500 g hvit sjokolade
	1,5 ss vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
	Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeessens. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).
Blåbærmuffins:
	Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i hakket hvit sjokolade og halvparten av blåbærene.
Ha papirformer i muffinsbrett eller bruk porselensformer som jeg har gjort her. Fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

mmm... lukter himmelsk.... ♥
Hvit sjokoladekrem:
	Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.
Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt etter ønske.

♥ Tips:
Jeg har pyntet cupcakesene på bildet med sjokoladehjerter som er pakket inn i blått foliepapir (kjøpt hos Kremmerhuset) og noen hvite sukkerperler. Det går selvsagt like godt å pynte med annen kakepynt eller noen blåbær.
Cupcakesene må oppbevares kjølig frem til servering på grunn av kremfløten i toppingen. De smaker aller best samme dag de er laget.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Denne henger på mitt kjøkken ♥
 

Blåbærmuffins med hvit sjokolade
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
1 dl melk
0,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
100 g hvit sjokolade
200 g store, friske blåbær
Hvit sjokoladekrem:
5 dl kremfløte
500 g hvit sjokolade
1,5 ss vaniljeessens
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
	Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeessens. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).
Blåbærmuffins:
	Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i hakket hvit sjokolade og halvparten av blåbærene.
Ha papirformer i muffinsbrett eller bruk porselensformer som jeg har gjort her. Fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Hvit sjokoladekrem:
	Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.
Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt etter ønske.
Jeg har pyntet cupcakesene på bildet med sjokoladehjerter som er pakket inn i blått foliepapir (kjøpt hos Kremmerhuset) og noen hvite sukkerperler. Det går selvsagt like godt å pynte med annen kakepynt eller noen blåbær.
Cupcakesene må oppbevares kjølig frem til servering på grunn av kremfløten i toppingen. De smaker aller best samme dag de er laget.
4 comments