
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Skjønne sommermuffins!
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ saft og skall av 1 sitron
♥ 2 dl store, friske blåbær
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend i presset sitronsaft og revet sitronskall og til slutt halvparten av blåbærene.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen av muffinsene.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min, til muffinsene er gjennomstekte og lyst gyldne på overflaten.
Tips:
Blåbærene du vender inn i deigen har en tendens til å synke ned i bunnen på muffinsene under steking, derfor er det lurt å legge en del av blåbærene på toppen av muffinsene etter at du har hatt deigen i formene.
"Sitronmuffins med blåbær" er fine å fryse!
♥ ♥ ♥ ♥
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron
2 dl store, friske blåbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend i presset sitronsaft og revet sitronskall og til slutt halvparten av blåbærene.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca 12 stk. Fordel resten av blåbærene på toppen av muffinsene.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min, til muffinsene er gjennomstekte og lyst gyldne på overflaten.
Blåbærene du vender inn i deigen har en tendens til å synke ned i bunnen på muffinsene under steking, derfor er det lurt å legge en del av blåbærene på toppen av muffinsene etter at du har hatt deigen i formene.
"Sitronmuffins med blåbær" er fine å fryse!
3 comments