Add new comment

Eplekake med krydder

 

Contentment is natural wealth,

luxury is artificial poverty.


 

(Sokrates)

 

 

Ja, det er de enkle gleder som betyr noe. ♥  Slik som en nydelig, varm og nystekt "Eplekake med krydder" når det er høstvær og regner ute! Yum

 

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk

Fyll:
♥ 3 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha epleterningene i en bolle. Bland brunt sukker og krydder og ha dette i bollen med eplene. Rør godt til alle eplebitene blir godt dekket.

Stikk eplebitene ned i deigen og ha over eventuell rester av det krydrede sukkerdrysset.

 

 

 Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min, til kaken er gylden og gjennomstekt.

 

Mmmm.... lukter såååå godt på kjøkkenet....

 

Ta kaken ut av formen. Dra bakepapiret forsiktig av fra undersiden og sett eplekaken på et passende fat.

 

 

Så er det bare å forsyne seg med store, deilige eplekakestykker...  Smile

 

 

Tips:

Serveres gjerne varm med vaniljesaus eller vaniljeiskrem.

Eplekaken er fin å fryse.

 

Lykke er å spise et stykke krydret eplekake sammen med en kopp varm te med kandissukker..  Heart

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Eplekake med krydder
Ingredienser

100 g smør
1,5 dl sukker
2 store egg
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 dl melk

Fyll:
3 epler
3 ss brunt sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts ingefær

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha epleterningene i en bolle. Bland brunt sukker og krydder og ha dette i bollen med eplene. Rør godt til alle eplebitene blir godt dekket.

Stikk eplebitene ned i deigen og ha over eventuell rester av det krydrede sukkerdrysset.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min, til kaken er gylden og gjennomstekt.

Serveres varm med vaniljesaus eller vaniljeis!

Tips

Eplekaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.