
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Contentment is natural wealth,
luxury is artificial poverty.
(Sokrates)
Ja, det er de enkle gleder som betyr noe. ♥ Slik som en nydelig, varm og nystekt "Eplekake med krydder" når det er høstvær og regner ute!
Ingredienser
♥ 100 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
Fyll:
♥ 3 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha epleterningene i en bolle. Bland brunt sukker og krydder og ha dette i bollen med eplene. Rør godt til alle eplebitene blir godt dekket.
Stikk eplebitene ned i deigen og ha over eventuell rester av det krydrede sukkerdrysset.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min, til kaken er gylden og gjennomstekt.
Mmmm.... lukter såååå godt på kjøkkenet....
Ta kaken ut av formen. Dra bakepapiret forsiktig av fra undersiden og sett eplekaken på et passende fat.
Så er det bare å forsyne seg med store, deilige eplekakestykker...
Tips:
Serveres gjerne varm med vaniljesaus eller vaniljeiskrem.
Eplekaken er fin å fryse.
Lykke er å spise et stykke krydret eplekake sammen med en kopp varm te med kandissukker..
♥ ♥ ♥ ♥
100 g smør
1,5 dl sukker
2 store egg
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 dl melk
Fyll:
3 epler
3 ss brunt sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts ingefær
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha epleterningene i en bolle. Bland brunt sukker og krydder og ha dette i bollen med eplene. Rør godt til alle eplebitene blir godt dekket.
Stikk eplebitene ned i deigen og ha over eventuell rester av det krydrede sukkerdrysset.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min, til kaken er gylden og gjennomstekt.
Serveres varm med vaniljesaus eller vaniljeis!
Eplekaken er fin å fryse.
4 comments