
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Variety is the soul of pleasure.
(Aphra Behn)
♥
"Verdens Beste" (også kalt "Kvæfjordkake") er en av Norges aller mest populære kaker, som faktisk kan varieres på flere forskjellige måter. Du finner allerede fra før mange varianter av kaken her på www.detsoteliv.no.
Dette er kanskje den aller mest spennende varianten jeg har smakt!
En HELT VIDUNDERLIG GOD sjokoladekakevariant av "Verdens Beste"!
I stedet for den tradisjonelle, lyse kakebunnen er det her myk sjokoladekake som dekkes med marengs og hakkede hasselnøtter. Kaken fylles med masse søt, luftig, pisket krem.
REN NYTELSE!
♥
♥ Ingredienser:
Sjokoladekakebunner:
250 g smør
175 g sukker
4 eggeplommer
4 ts bakepulver
1 dl kakao
240 g hvetemel
2 dl melk
Marengs:
4 eggehviter
270 g sukker
2 ts vaniljesukker
Pynt:
100 g hasselnøtter
Fyll:
7,5 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
♥ Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (20x30 cm).
Pisk kremfløten til fyllet til luftig krem og smak til med vaniljesukker.
Sett den underste kakebunnen på et fat med marengssiden vendende opp. Smør på den piskede kremen og dekk med den andre kakebunnen.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
♥ Tips:
Kaken smaker aller best samme dag den er laget, men kan også lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
♥ ♥ ♥ ♥
Ønsker dere alle sammen en kjempeherlig helg!
Sjokoladekakebunner:
250 g smør
175 g sukker
4 eggeplommer
4 ts bakepulver
1 dl kakao
240 g hvetemel
2 dl melk
Marengstopp:
4 eggehviter
270 g sukker
2 ts vaniljesukker
Pynt:
100 g hasselnøtter
Fyll:
7,5 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (20x30 cm).
Pisk kremfløten til fyllet til luftig krem og smak til med vaniljesukker.
Sett den underste kakebunnen på et fat med marengssiden vendende opp. Smør på den piskede kremen og dekk med den andre kakebunnen.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Kaken smaker aller best samme dag den er laget, men kan også lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
16 comments