
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Utrolig smakfull kake!
En virkelig myk og nydelig banankake har du her, som er med kokos i kaken og toppet med herlig kokosmarengs!
Oppskriften er til liten langpanne.
♥ Ingredienser:
Banankake med kokos:
200 g smør
250 g sukker
4 eggeplommer
2 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 dl kokos
2 dl melk
2 modne bananer
Kokosmarengs:
4 eggehviter
200 g sukker
2 dl kokos
♥ Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Ha så i kokos, melk og moste bananer (jeg moser bananene raskt med stavmikser).
Fordel deigen jevnt utover i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min, til overflaten kjennes fast.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Vend i resten av sukkeret og kokosen. Bre kokosmarengsen over den halvstekte kaken. Stek kaken videre, men nå midt i ovnen, ved 175°C i ca 30 min til, eller til marengsen er gylden på overflaten.
La kaken avkjøles i langpannen før den skjæres opp i firkanter.
♥ Tips:
Det er viktig at du bruker søte og godt modne bananer i denne kaken, for det gir kaken best smak.
Løft kakestykkene ut av langpannen så marengsen på toppen av kaken ikke går i stykker.
♥ ♥ ♥ ♥
Banankake med kokos:
200 g smør
250 g sukker
4 eggeplommer
2 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 dl kokos
2 dl melk
2 modne bananer
Kokosmarengs:
4 eggehviter
200 g sukker
2 dl kokos
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Ha så i kokos, melk og moste bananer (jeg moser bananene raskt med stavmikser).
Fordel deigen jevnt utover i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min, til overflaten kjennes fast.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Vend i resten av sukkeret og kokosen. Bre kokosmarengsen over den halvstekte kaken. Stek kaken videre, men nå midt i ovnen, ved 175°C i ca 30 min til, eller til marengsen er gylden på overflaten.
La kaken avkjøles i langpannen før den skjæres opp i firkanter.
Det er viktig at du bruker søte og godt modne bananer i denne kaken, for det gir kaken best smak.
Løft kakestykkene ut av langpannen så marengsen på toppen av kaken ikke går i stykker.
3 comments