
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
So delicious...!
♥ Hei søte lesere!
I dag vil jeg gi dere noen virkelig nydelige Karamellcupcakes!
Karamellcupcakesene er supermyke og inneholder karamellsaus i deigen som gir mild karamellsmak.
På toppen dekkes cupcakesene med lekker, fluffy luksus-karamellkrem laget av kremfløte og smeltede fløtekarameller.
Oppskriften gir ca 24 stk.
♥ Ingredienser:
Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus (se tips)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel
Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)
Pynt:
karamellsaus
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. La karamellene smelte helt og rør fløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.
Mmmm.... deilig....
Ringle eventuelt over litt karamellsaus på toppen av hver cupcake til pynt rett før servering.
Luksuscupcakes!
Tips:
♥ Som karamellsaus kan du enten bruke den fra Freia som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker eller som jeg har gjort her, karamellsausen fra Hershey's som heter Classic Caramel Sundae Syrup. Begge deler selges på flaske, men den amerikanske er noe tykkere i konsistensen. Smaken på cupcakesene blir omtrent den samme.
♥ Du kan bruke alle slags karameller, men jeg har her brukt myke, lyse fløtekarameller (vaniljefudge) som fås kjøpt i løsvekt.
♥ De vakre papirformene jeg har brukt heter "Tulip Lily" og fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se.
♥ Se også oppskrift på "Karamellcupcakes med Dumlekrem" her på Det søte liv.
Enjoy a sweet moment...
♥ ♥ ♥ ♥
Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel
Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)
Pynt:
karamellsaus
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. La karamellene smelte helt og rør fløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering. Ringle eventuelt over litt karamellsaus på toppen av hver cupcake til pynt rett før servering.
♥ Antall varierer litt med hvor store former du bruker. Jeg fikk 24 stk av denne oppskriften.
♥ Som karamellsaus kan du enten bruke den fra Freia som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker eller som jeg har gjort her, karamellsausen fra Hershey's som heter Classic Caramel Sundae Syrup. Begge deler selges på flaske, men den amerikanske er noe tykkere i konsistensen. Smaken på cupcakesene blir omtrent den samme.
♥ Du kan bruke alle slags karameller, men jeg har her brukt myke, lyse fløtekarameller (vaniljefudge) som fås kjøpt i løsvekt.
♥ De vakre papirformene jeg har brukt heter "Tulip Lily" og fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se.
♥ Se også oppskrift på "Karamellcupcakes med Dumlekrem" på Det søte liv.
6 comments