
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En stor og himmelsk god luksussjokoladekake for deg som virkelig elsker Det søte liv!
Ingredienser:
♥ Sjokoladekakebunner:
450 g smør
900 g sukker
7 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
1 dl kokende vann
2,5 dl seterrømme
2 dl kaldt vann
7 dl hvetemel
♥ Lys sjokoladekrem:
300 g smør
200 g melis
1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)
♥ Mørk sjokoladekrem:
2,5 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
1 ss lys sirup
3 dl sukker
1 dl seterrømme
♥ Pynt:
Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt
Fremgangsmåte:
Sjokoladekakebunner:
Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.
Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.
Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.
Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.
Lys sjokoladekrem:
Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver.
Mørk sjokoladekrem:
Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Dette er meget viktig, ellers blir sjokoladekremen alt for flytende. La den stå i romtemperatur i noen timer, slik at kremen blir tykk i konsistensen. (Viktig ellers blir kremen for tynn i konsistensen!) Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.
Montering:
Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.
Første lag...
Andre lag...
Dekk så hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.
Stor og fantastisk deilig sjokoladekake!
Tips:
♥ Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.
♥ I tillegg til Ferrero Rocher, har jeg brukt spiselig gullglitter som pynt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kaken er dødsgod enten den serveres med en god kopp kaffe eller stort glass kald melk!
Kos deg med bakingen og smakingen!
♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekakebunner:
450 g smør
900 sukker
7 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
450 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
1 dl kokende vann
2,5 dl seterrømme
2 dl kaldt vann
7 dl hvetemel
Lys sjokoladekrem:
300 g smør
200 g melis
1 dl sjokolademelkpulver (Oboy e.l.)
Mørk sjokoladekrem:
2,5 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
1 ss lys sirup
3 dl sukker
1 dl seterrømme
Pynt:
Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt
Sjokoladekakebunner:
Pisk romtemperert smør og sukkeret til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens.
Del sjokoladen opp i biter og ha i en kjele. Hell over 1 dl kokende vann. La stå til sjokoladen smelter og rør blandingen jevn.
Bland den smeltede sjokoladen inn i smørkremen. Rør så i rømmen og kald vann. Vend til slutt i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig.
Ha bakepapir i bunnen på 3 former som er 26 cm i diameter. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene helt og ta dem så ut av formene.
Lys sjokoladekrem:
Til den lyse sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med melis (pisk i minst 5 minutter). Smak til med Oboy eller lignende sjokolademelkpulver.
Mørk sjokoladekrem:
Til den mørke sjokoladekremen has kremfløte, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur til kremen er helt kald. Dette er meget viktig, ellers blir sjokoladekremen alt for flytende. La den stå i romtemperatur i noen timer, slik at kremen blir tykk i konsistensen. NB! Viktig, ellers blir kremen for tynn i konsistensen! Rør først da rømmen inn i sjokoladekremen.
Montering:
Fyll den lyse sjokoladekremen mellom kakebunnene.
Dekk hele kaken med den mørke sjokoladekremen og pynt med Ferrero Rocher eller annen sjokoladepynt du liker.
Har du ikke 3 kakeformer som er like store, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Bare la resten av deigen stå på kjøkkenbenken i romtemperatur mens de andre kakene steker.
Kaken er dødsgod enten den serveres med en god kopp kaffe eller stort glass kald melk.
Kos deg med bakingen og smakingen!
13 comments