
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
♥ Hei og godt nytt år kjære dere! ♥
Jeg gleder meg til å ta fatt på 2012 og håper dere vil fortsette å følge meg og min stadige utforskning av nye, spennende kakeoppskrifter også i det kommende året.
Her er en tysk klassiker som jeg husker godt fra min oppvekst i Tyskland.
"Quarkkuchen" lages med kesam og har en nydelig, lett syrlig smak og kremete konsistens.
Bunn og kanter består av en deilig, tynn mørdeigsbunn.
Probieren Sie mal!
♥ Ingredienser:
Mørdeigsbunn:
250 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
70 g sukker
120 g smør
1 egg
Fyll:
1 kg kesam
90 g hvetemel
250 g sukker
5 egg
130 g smør
Pynt:
melisdryss
♥ Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver og sukker. Smuldre i smøret (jeg gjør dette i food processor med hakkenkniv). Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i 30 min.
Kjevle ut deigen og kle bunn og kanter av en smurt, rund form (24 cm i diameter) med deigen. Ha eventuelt bakepapir i bunnen av formen (se tips).
Til fyllet røres først kesam, mel og sukker sammen til en klumpfri røre (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Bland å inn eggene og deretter smeltet smør. Det blir en nokså tynn røre.
Hell kesamrøren i kakeformen og stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (kaken skal fortsatt være lys på toppen). Slå av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen til ovnen har blitt helt kald.
Ta så kaken ut av ovnen og sett kaken i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen.
Superlecker!!
Sikt over melis til pynt.
Og server kaken i store, pene kakestykker...
Ich liebe Quarkkuchen! ♥
♥ Tips:
♥ Denne kaken kan være litt vanskelig å få ut av formen, men det hjelper veldig å la kaken stå i kjøleskapet over natten. Da stivner fyllet i konsistensen og kaken går ikke så lett i stykker.
♥ Et lurt tips er dessuten å bruke en kakeform med kombinert kakefat (fra Porsgrund). Da kan du bare fjerne kakeringen og slipper å flytte kaken over på kakefat.
♥ Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kan da bli littegrann kornete.
Se også oppskrift på "Quarkkuchen ohne Boden" og langpannekakevarianten "Quarkkuchen vom Blech" her på Det søte liv.
♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeigsbunn:
250 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
70 g sukker
120 g smør
1 egg
Fyll:
1 kg kesam
90 g hvetemel
250 g sukker
5 egg
130 g smør
Pynt:
melisdryss
Bland mel, bakepulver og sukker. Smuldre i smøret (jeg gjør dette i food processor med hakkenkniv). Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i 30 min.
Kjevle ut deigen og kle bunn og kanter av en smurt, rund form (24 cm i diameter) med deigen. Ha eventuelt bakepapir i bunnen av formen.
Til fyllet røres først kesam, mel og sukker sammen til en klumpfri røre (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Bland å inn eggene og deretter smeltet smør. Det blir en nokså tynn røre.
Hell kesamrøren i kakeformen og stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (kaken skal fortsatt være lys på toppen). Slå av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen til ovnen har blitt helt kald. Ta så kaken ut av ovnen og sett kaken i kjøleskapet til dagen etter (se tips).
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen. Sikt over melis til pynt og server kaken i store, pene kakestykker.
Denne kaken kan være litt vanskelig å få ut av formen, men det hjelper veldig å la kaken stå i kjøleskapet over natten. Da stivner fyllet i konsistensen og kaken går ikke så lett i stykker.
Et lurt tips er dessuten å bruke en kakeform med kombinert kakefat (fra Porsgrund). Da kan du bare fjerne kakeringen og slipper å flytte kaken over på kakefat.
Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kan da bli littegrann kornete.
Se også oppskrift på "Quarkkuchen ohne Boden" og langpannekakevarianten "Quarkkuchen vom Blech" her på detsoteliv.no.
2 comments