
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du deilige, myke sjokoladecupcakes dekket med lys, fluffy sjokoladekrem laget av kremfløte og smeltede Dumlekarameller.
Lett å lage og superdigg!
♥ Ingredienser:
♥ Sjokoladecupcakes:
4 dl hvetemel
2 dl sukker
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 dl kakao
1 stort egg
3 dl melk
1 dl matolje (se tips)
♥ Dumlefluff:
5 dl kremfløte
25 stk Dumlesjokolader (se tips)
♥ Pynt:
sjokoladestrøssel
♥ Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til Dumlefluffen:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Dumlesjokoladen. Rør til sjokoladekaramellene har løst seg helt opp i fløten. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca 2/3 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt.
Ta kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den stiv med elektrisk håndmikser (dette går nokså raskt). Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.
Pynt med sjokoladestrøssel eller annen kakepynt.
♥ Tips:
♥ Dumle er populære karameller dekket med sjokolade.
♥ Bruker du 5 dl kremfløte til 25 stk Dumle (ca 190 g) får du en lys og mild sjokoladekrem i tilstrekkelig mengde til å lage nokså stor topp på hver cupcake. Vil du ha sterkere karamellsmak og mindre krem, holder det å bruke 3 dl kremfløte til samme mengde Dumlekarameller.
♥ Det er viktig at du lar sjokoladefløten stå i kjøleskapet over natten for at fløten skal bli til stiv krem. Det er også viktig at muffinsene er helt avkjølt før du har på kremen, ellers smelter kremen.
♥ Husk å bruke matolje med nøytral smak slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.
♥ Sjokoladecupcakesene kan fryses, men smaker best samme dag så sjokoladekremen er helt fersk.
♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladecupcakes:
4 dl hvetemel
2 dl sukker
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 dl kakao
1 stort egg
3 dl melk
1 dl matolje (se tips)
Dumlefluff:
5 dl kremfløte
25 stk Dumlesjokolader (se tips)
Pynt:
sjokoladestrøssel
Start dagen i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten til Dumlefluffen:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Dumlesjokoladen. Rør til sjokoladekaramellene har løst seg helt opp i fløten. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca 2/3 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt.
Ta kjelen med sjokoladefløten ut av kjøleskapet og pisk den stiv med elektrisk håndmikser (dette går nokså raskt). Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.
Pynt med sjokoladestrøssel eller annen kakepynt.
♥ Dumle er populære karameller dekket med sjokolade. Bruker du 5 dl kremfløte til 25 stk Dumle (ca 190 g) får du en lys og mild sjokoladekrem i tilstrekkelig mengde til å lage nokså stor topp på hver cupcake. Vil du ha sterkere karamellsmak og mindre krem, holder det å bruke 3 dl kremfløte til samme mengde Dumlekarameller.
♥ Det er viktig at du lar sjokoladefløten stå i kjøleskapet over natten for at fløten skal bli til stiv krem. Det er også viktig at muffinsene er helt avkjølt før du har på kremen, ellers smelter kremen.
♥ Husk å bruke matolje med nøytral smak slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.
♥ Sjokoladecupcakesene kan fryses, men smaker best samme dag så sjokoladekremen er helt fersk.
7 comments