Add new comment

Sjokolade- og vaniljemuffins

Myke muffins med sjokolade og vanilje

 

Hei på dere!

Håper dere koser dere med helg!

Her har dere noen myke, marmorerte muffins som er superpopulære hos både store og små kakemonser! Teeth smile

 

Vil du lage cupcakes, er det kjempegodt med en deilig sjokoladefrosting på toppen!

Se mange supre oppskriftstips på cupcakestoppinger her på www.detsoteliv.no - søk i kategorien for Muffins og cupcakes (eller på stikkordet "Frosting" under Populære stikkord).

 

Men nå over til disse nydelige muffinsene med sjokolade og vanilje som er kjempelette å lage!

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melis
♥ 3 store egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 dl melk
- -
♥ 2-3 ss kakao

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør, sukker, vaniljesukker, melis og romtempererte egg til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen. Rør til slutt i melken.

Del deigen i to deler og bland kakao i den ene delen.

Fyll lys og mørk deig i muffinsformer som er satt i muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.

 

Tips:

Muffinsene er alldeles nydelige helt nystekte, men kan oppbevares godt innpakket i plast. De kan også fryses.

De søte muffinsformene du ser på bildet selges blant annet i nettbutikken til www.cacas.no.

Se også oppskrift på "Marmormuffins" og "Tigermuffins" her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokolade- og vaniljemuffins
Ingredienser

100 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 dl melis
3 store egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl melk
- -
2-3 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker, vaniljesukker, melis og romtempererte egg til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen. Rør til slutt i melken.

Del deigen i to deler og bland kakao i den ene delen.

Fyll lys og mørk deig i muffinsformer som er satt i muffinsbrett.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.

Tips

Muffinsene er alldeles nydelige helt nystekte, men kan oppbevares godt innpakket i plast. De kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.