
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Jepp! Det er mulig!
På bare 15 min har du en mørk, bløt, himmelsk god sjokoladekake med tykt lag deilig sjokoladeglasur på bordet!
I en travel hverdag skal du ikke se bort i fra at dette blir en av dine nye favorittoppskrifter.
Herlig quick fix!
Ingredienser:
♥ 2 store egg
♥ 150 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel
Glasur:
♥ 1 pk Dronning sjokoladeglasur (Freia, se tips)
eller
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, smeltet smør, sukker, kakao og vaniljesukker med en stålvisp til blandingen er jevn. Rør så i hvetemelet til en jevn deig.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Når kaken er ferdigstekt vil den være mørk på toppen og flytende inni (kaken stivner ved avkjøling).
Mens kaken steker gjør du klar glasuren. Bruker du ferdig sjokoladeglasur fra Freia, legger du posen i varmt vann slik som anvist på pakken. Alternativt smelter du oppdelt, mørk sjokolade sammen med 2 ss kremfløte og rører blandingen jevn.
Smør sjokoladeglasuren på den stekte kaken mens kaken fortsatt er i formen. Sett formen med den glaserte kaken i kjøleskapet slik at kaken og glasuren stivner (se tips), eller server kaken varm og nystekt rett fra formen hvis du liker den litt mer klissete.
Tips:
♥ Freia Dronning sjokoladeglasur gir mørk, blank og veldig smakfull sjokoladeglasur. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du bare har posen i varmt vann til du merker at sjokoladebitene inni posen har smeltet. Så klipper du hull i det ene hjørnet av posen og klemmer ut den ferdige glasuren.
♥ Det går imidlertid også veldig fint å lage glasuren med smeltet sjokolade og kremfløte. I stedet for 2 ss kremfløte, kan du eventuelt erstatte den ene spiseskjeen med 1 ss likør, kaffe eller lignende. Det er også godt å blande litt revet appelsinskall i sjokoladeglasuren.
♥ Kaken er veldig bløt når den kommer ut av ovnen. Sammen med nylaget glasur, blir kaken nokså klissete. Hvis du vil ha sjokoladekake som er fast nok til å deles i stykker, må du sette formen med den stekte kaken enten i kjøleskapet i noen timer eller i fryseren hvis du har dårligere tid. Etter at kaken har stått noen timer i kjøleskapet (eller en stund i fryseren) stivner både kaken og glasuren og det går lett å få den ut av formen og dele kaken i stykker.
♥ Kaken på bildet er pyntet med lyseblått stoffbånd og store, lyseblå perler som er fylt med sjokolade. De utrolig vakre perlene er kjøpt i nettbutikken til www.thecakedecoratingcompany.co.uk. Nettbutikken er enorm, men søk på "pearls" i frisøkefeltet, så får du opp alternativene. Sjokoladefylte perler fås blant annet også kjøpt i superlekker gullfarge!
♥ ♥ ♥ ♥
2 store egg
150 g smør
3 dl sukker
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
Glasur:
1 pk Dronning sjokoladeglasur (Freia, se tips)
eller
100 g kokesjokolade
2 ss kremfløte
Pisk sammen egg, smeltet smør, sukker, kakao og vaniljesukker med en stålvisp til blandingen er jevn (du trenger med andre ord ikke piske eggedosis). Rør så i hvetemelet til en jevn deig.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Når kaken er ferdigstekt vil den være mørk på toppen og flytende inni (kaken stivner ved avkjøling).
Mens kaken steker gjør du klar glasuren. Bruker du ferdig sjokoladeglasur fra Freia, legger du posen i varmt vann slik som anvist på pakken. Alternativt smelter du oppdelt, mørk sjokolade sammen med 2 ss kremfløte og rører blandingen jevn.
Smør sjokoladeglasuren på den stekte kaken mens kaken fortsatt er i formen. Sett formen med den glaserte kaken i kjøleskapet slik at kaken og glasuren stivner (se tips), eller server kaken varm og nystekt rett fra formen hvis du liker den litt mer klissete:-)
Freia Dronning sjokoladeglasur gir mørk, blank og veldig smakfull sjokoladeglasur. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du bare har posen i varmt vann til du merker at sjokoladebitene inni posen har smeltet. Så klipper du hull i det ene hjørnet av posen og klemmer ut den ferdige glasuren.
Det går imidlertid også veldig fint å lage glasuren med smeltet sjokolade og kremfløte. I stedet for 2 ss kremfløte, kan du eventuelt erstatte den ene spiseskjeen med 1 ss likør, kaffe eller lignende. Det er også godt å blande litt revet appelsinskall i sjokoladeglasuren.
Kaken er bløt når den kommer ut av ovnen. Sammen med nylaget glasur, blir kaken nokså klissete. Etter at kaken har stått et par timer i kjøleskapet stivner både kaken og glasuren og det går lett å få den ut av formen.
Kaken på bildet er pyntet med lyseblått stoffbånd og store, lyseblå perler som er fylt med sjokolade. De utrolig vakre perlene er kjøpt i nettbutikken til www.thecakedecoratingcompany.co.uk. Nettbutikken er enorm, men søk på "pearls" i frisøkefeltet, så får du opp alternativene. Sjokoladefylte perler fås blant annet også kjøpt i superlekker gullfarge!
10 comments